header image
 

[2.0 KOR] Platinum Medal, félelem és reszketés…

Igazából már hónapok óta ott virított előttem a Platinum Medal képe:

De magam sem gondoltam volna, hogy bizony a kép alján lévő restrikciók szövegét érdemes lenne lefordítani. Pedig de mennyire érdemes lett volna… Ma a légió chaten hívták fel a figyelmemet egy apróságra, amit egyből ellenőriztem is a koreai powerbookban, mivel én sem akartam hinni a szememnek. Nos a kérdés igaznak bizonyult: untradeable

Mindennek örömére már megyek is QQSourcera és megosztom ott is ezt az örömteli hírt. Már alig várom, hogy az AP milliárdosok, akik rákészültek, hogy 2.0-ban majd megvásárolgatják a Platina medálokat és kiválták a Eternal fegyvereket, nagyot koppanjanak a földön, majd a “FCUK NCSoft” felkiáltással végleg elhalgassanak.

Persze azért a helyzet annyira nem szörnyű (óóóó dehogynem), részletek a tovább után…

No more medal share!

Ez persze azt is jelenti, hogy bizony-bizony a 2.0-tól megszűnik a játék ezeddig legutálatosabb dolga a medal share és a medal értékesítés intézménye. Az Aion-t alapjaiban mérgezte meg az, hogy instanceból lehet AP-t szerezni és Bankból/Brokertől meg medálokat. Ezzel az intézménnyel alapjaiban szakít a 2.0-ás patch. Persze valójában továbbra is lehet majd akár instanceból is szerezni Abyss gear-t, de ez extrém sok időt és befektetést fog igényelni, de erről majd később. Sokkal érdekesebb, hogy a medal share intézményével ezennek megszűnik a légiók közötti szövettségek legnagyobb rákfenéje. Persze nem csalódnék, ha a medal share megszűnése után a jófajta EU/NA játékosok találnának valami újabb dolgot amin tudnak marakodni, de ez legalább már nem a medál lesz.

Akkor honnan is lesz nekünk medálunk?

Nézzük azokat a módszereket, amikkel hozzá lehet jutni a Platinum Medálokhoz:

  • Első és talán legfontosabb: Eventekből és Veteran Rewardokból. Nagyon komoly pénzt mernék tenni, hogy az első év után a Veteran Reward havi 1 db Platinum Medal lesz. Koreában pl. most a nyári event során az 50 heat cardért vásárolható Icy Box fixen tartalmaz egy Platinum Medalt. Az 50 heat cardhoz pedig nem kell más mint 16 órát játszani egyhuzamban. Ez azt jelenti, hogy egy átlag koreai atomkocka napi egy medált simán megtermel magának a mostani nyári event során.
  • Ugye Inggison és Gelkmaros fortressek sikeres ostromlása/védése során lehet hozzájutni ezekhez. Ez az általános módszer, légy ott, tegyél meg mindent a győzelemért és ha igazán nagyot alakítasz, akkor talán kaphatsz is medált. (Itt az a rossz hírem van, hogy a fortressekből nem dobálják az ember után 100-assával a platinum medálokat, nem megerősített infóim szerint kevesebb mint 50 ember kap egyáltalán medált.)
  • Chantra Dredgion: Lesz egy quest, amit kb naponta egyszer lehet megcsinálni (de inkább csak 2-3 naponta fog összejönni) és kapsz érte egy Platinum Medal-t. A quest koreai neve gyorsordításban: Critical Care Personel (Elyos) /Balaur Agents Assassinated (Asmo). A feladat pontosan ugyanaz, mint a jelenlegi Dredgion Gold Medalos questjében (ölj meg 6 normál mobot, 6 szobakapitányt, a hajó kapitányát és egy random name boss-t). Elvileg naponta ezt is meg tudod csinálni, ha megnyered mindhárom dredgion-t és van egy kis szerencséd a random bossokkal.
  • Releatable Quest: Amennyiben elfoglalunk egy-egy fortress-t, akkor abban hozzáférhetővé válik egy quest, aminek a rewardja szintén Platinum Medál. Erről sajnos a koreai powerbookban sem találtam értelmes információt, de a leírás alapján outdoor kell vadászni lényekre.
  • Debris of Abyss instance: Az instance kétféle módot is ad a Platinum Medálok beszerzésére. Az egyik mód a questeken keresztül. Van egy egyszer megcsinálható quest, amiben az instance teljes kipucolása után kaphatunk 1 medált, ennek folytatásaként 10 alkalommal ismételhető questet kapunk, amelyben az instance mobjait kell megölni és ezért kapunk körönként további 1 medált. Tehát questekből összesen 11 medál fog összejönni. Ehhez jön még hozzá a succubus szerű jég elementál csajszi boss, amit ha sikerül elég gyorsan megölni, akkor a mögötte lévő kincsesládák kinyithatók, amelyekben szintén lehet Platinum Medál. Ezzel együtt is 11 medált garantál Debris of Abyss és további random darabot a kincses ládák.
  • Governor legyőzése: Mi sem egyszerűbb feladat. Elfoglalni a saját két erődöt, majd azt követően elfoglalni az ellenfél két erődjét is, ez után már csak meg kell várni a Governor spawnját, akit brutálul meg kell verni, hogy meghaljon. Ha sikerül és kitoltad a csövön azt, amit csak kevesen tudnak, akkor bizony a jutalmad lehet 1 Platinum Medal. Mi sem egyszerűbb, igaz, a 2.0 élesítése óta Koreában eltelt már vagy 2 hónap, de azóta még egyetlen szerveren sem jutottak mégcsak a közelébe sem.

Összegzésképpen

Sok szerencsét azoknak a bohócoknak, akik AP milliomosként olyan kijelentéseket tesznek, hogy: “inkább nem váltom ki az 50-es abyss setet, megvárom az 55-öst). Vicces lesz majd, amikor General/Governon rangon rohangálnak majd az ostromokon 2,5-3 millio AP-val és minden boldog-boldogtalan őket fogja elsőre kitargetálni a macrok segítségével. (Apropó makrók, napról-napra meglepődöm, hogy az emberek mennyire nem ismerik az Aion-t és folyamatosan “/target”-eket sayelnek ostromokon. Holott mindenkinek tudnia illene, hogy valójában nem a “/target” paranccsal lehet nevesítetten auto-targetelni…)

Azt kell mondjam, nekem egyre inkább kezd megtetszeni ez a 2.0. Ezen körülmények mellett eléggé kétséges, hogy bármelyik PVE-hírónak is marad akár csak egy AP-ja is, mire összeszedi az 55 db Platinum medált a Fable (Anchor Primus/Guardian Primus) fegyvereknek, nem is beszélva az PVE-hírók nagy álmáról a Eternal (Anchor Brigadi General/Guardian Brigadi General) fegyverekről, melyekért az egyébkénti potom ~3,3 millió AP mellé még le kéne villanatani 163 db Platinum Medált is.

Azok, akik pedig ezeket a fegyvereket is mindenáron PVE-híróként akarják összeszedni, hát rájuk sanyarú sorv vár. Erre egyetlen megoldásuk a Dredgion lesz (és persze a 11 fix medál Debrisből, plusz utána a random Platinum Medál a ládából, amin egyébként 11 másik emberrel kell okozni). Ilyen “hozzáállással” csak a Fable megszerzése minimum 3-4 hónapot vesz igénybe, az Eternál pedig legjobb esetben is majd egy évig el fog tartani (már persze abban az esetben, ha képes vagy napi 3x letolni és meg is nyerni Dredgion-t)

~ by Menorel on .

Aion

15 Responses to “[2.0 KOR] Platinum Medal, félelem és reszketés…”

  1. Jahh, egyébként köszi szépen Kleinek, hogy felhivta a figyelmem erre az “apróságra”, egyébként meg kapja be, mert hajnal fél2-re végeztem a PowerBookos kutatómunkával és a post megírásával, és holnap reggel 10-re valahogy be kell hogy vánszorogjak melózni, ami ezennek eléggé bizonytalannak tekinthető.

  2. A macrokrol nincs esetleg egy poszt? Vagy valami jo kis osszefoglalo? Az aionwiki eleg gyatra…

    Oszinten megmondom, en is arra terveztem, hogy gyujtogetem a pontokat es 55ön nagy bevasarlas,,, de az 55/db ill 163/db meg a mostani rendszerben is utos lenne.

    Lehet mar kerdeztem, de nincs esetleg info arrol, hogy lesz e fenrir fele farmold-kraftold-magad-xarra szeru szett?

  3. Felvetődött bennem egy kérdés. Ha medál untradeable, akkor a fortot foglaló légió mégis milyen jutalomban részesül? Esetleg minden légiótag automatikusan kap x darab medált védésenként? Esetleg nem lesz semmiféle jutalom érte? Így hirtelen nem tudom elképzelni hogy is lesz ez.

  4. Szerncse kút: 1 gold medal -ért random: semmi, 2 gold, 1 platina 😛 ezzel még Abyss-t is életbe lehetne tartani, értelmet varázsolni létezésének 2.0 után is. 🙂
    Az AP meg instant elfér relic formában a warehouseban.
    ^^
    Kíváncsi leszek ki fogja megcélozni a pvp settet 2.0. néhány quadrillió AP meg egy rakat mákod van medál. Mégis, úgy gondolom majd egyszer 3.0-ban a gyémánt medállok még nagyobb wtf lesz. 😀

    Miragentről meg hallani sem akarok. 🙂 ha hasonló kaliberű 2.0 lvl55 set lesz, csak bbbs cumi nélkül, akkor azért mert minek szívott az ember pénz+idő a miragenttel, ha nehezebb akkor meg mégtöbben fogják szárnyukat tépni és ragequittelni.
    (PVP set, ap-medall változások alapján inkább a nehezebb verzióra tippelnék, ha lesz)

  5. A kraftolhato cuccok szerintem nehezebbek sokszor, mint a fenrir. Marmint az azzal egy szintuek. PvP-s settre lehet konnyebb lesz palyazni, mert “elvileg” konnyebben fog jonni az AP is. Egy gond lesz, az a medal.
    Mar latom, hogy jon a 2.5 os patch, ahol “megemelik” a dropjat a medalnak, hogy eshessen barmelyik abyss ladabol az instákban. Kb mint a bbbs eseten most 🙂

  6. Én 55-ön is nagyon jól ellennék az 50-es settben jóieig szerintem, márha lenne egyetlen settdarabom is (nem setes sincs /ruha/) :

    Az Ap milliomosok, az ellenfrakcióból meg nyugodtan jöhetnek hozzám szivesen leütögetem rólluk azt a sok AP-t amivel nem tudnak mit kezdeni. Én tudnék 🙂

  7. “A quest koreai neve gyorsordításban…”
    Bocsi, de ezen én felröhögtem xD
    Egyébként elég érdekesnek bizonyul ez a rendszer, de szerintem fail. Miért a medalban van megkötés? Eddig sem tetszett, hogy kell medal. Szigorítsanak az AP-n, ne legyen relic, ne jöjjön pve-ből, akármi, de nehogymár évekig plat medalt gyűjtsön az ember…

  8. Tetszik az új rendszer, no medal sharing, végre tiszta vizet öntöttek a bilibe 😀

  9. Csenky:Azon ritka esetek egyike amikor a nagy sietség miatt temérdek elgépeléssel kipostolt postok egyik elgépelése kivételesen elgépelve is poénos. 🙂

    Egyébként nem lesz 2.0-ban miragent/fenrir. Lesz viszont Siel fegyver upgrade quest, de erről már Z korábban írt. Viszont ez csak fegyver.

    Fortress védés: Az elfoglaló légió nem kap fix medál mennyiséget. Legalábbis a rendszer, erre következtet. Hogy mit nyer akkor a légió a foglalással. Ez nélkül nincs Beshmundir Temple/Silentera Corridor/ellenfél területe. Ez kellő motiváció lesz mindenkinek. A “conqueror legion” pedig elveszti azt az értékét,ami miatt az 1.5-ben, légiók egymás ellen küzdöttek a fort capeléséért.

  10. Meno: Tudom, hogy nem ehez a posthoz tartozik.
    Most kezdtem nemrég az Asmo oldalt és jól tudom azt, hogy ahoz, hogy bejussak FT-be elöbb meg kell csinálnom egy 32-es [Group] The Three Keys questet?

  11. Igen, az a küldi kell hozzá.

  12. Craftolhatókból főleg azok a jók amikhez bbbs alapanyag szükséges, mint például tailoring cucchoz 70 db finomítás közben crittelt bbbs avagy, alchemy tome/orb ahol 125 db Abyssal Stone kell egy gyártáshoz (ami 125db bbbs-ből, meg némi vendor matból áll). Amúgy persze lutri az egész, ha elsőre crittelt mehet az örömködés, ha 10. alkalommal sem akkor meg… 🙂 Miragent-Fenrirnél meg 1x kell szerencséd legyen (meg mellé egy rakat cash).

    Medál tudja fene mennyire lesz hiány. Perpill full casual pvp-fort siege játékkal volt 150 gold medallom, persze a hajamra kenhetem mert közel sincs annyi AP-m amennyi kellene. Nyilván a fentebb leírtak alapján nem 3masával fogja az ember kapni postán, de ha gyakorta cserélnek gazdát a fortok, támadható egyszerre több mondjuk, + a kieg questek, szerintem mire lesz annyi AP-ja az embernek amennyi az itemre kell, lesz annyi medállja is.
    Persze gyakorlatban majd elvállik…

  13. FT kulcs küldit legeszerűbben 1-2 50 es segítségével bedaráhatod kb 15 perc max.

  14. Vicces lesz a 2.0 első pár siegee az biztos 😀

  15. Nem mintha azok többsége akiknek ezen aggódniuk kell 50es pvp setben virítana. Helyette Full Mira/Fenrir esetleg 30/40 pvp set…

Comments are closed.