header image
 

Curse.Net interjú Kinslonnal a PAX-on

A Curse csapatának egyik munkatársa, Amira (aki nem mellesleg a terafans.com fansite adminja) volt olyan jó fej, hogyha már egyszer lement a TERA miatt a PAX-ra, akkor csak beszélgetett egyet a Kinslonnal is a Brian Knox interjú után. Nem fordítanám le egy az egyben az interjút mert javarészt csak bullshitelés megy, de azért néhány dolgot kiemelnék:

  • Jelentősen belepiszkáltak a lokalizáció alatt a régi és az új instanceok drop ratejébe is valamint több meglévő quest XP-jét is felspécizték. Ezek már egyedi változtatások, amikben eltér a koreai és a mától beinduló nyugati live build.
    _
  • A 2.0 során vérbe nerfelt és használhatatlanná tett spiritmaster class képviselői Koreában bojkottálják a játékot és tiltakoznak a ‘büntetésük’ ellen. Kinslonék csak pislognak a dolgon és abban reménykednek, hogy hamarosan feloldják a problémát a koreai fejlesztők és – köszönhetően annak hogy nálunk 2-4 hónapot csúszik a release- ezért hamarabb lesz megoldás, minthogy a probléma itt is felerősödjön.
    _
  • Az eventek kapcsán annyit mondott Kinslon, hogy elég sok ünnepnapi és speciális event került be a játékba. Ezen NPC-jei már aktívak is lesznek és csak a megfelelő időpontra várnak. Eventekhez kapcsolt itemek, questek és egyéb ingame javak várnak ránk. (szerk.: Lássuk meg… Lassan itt van újra halloween, meglátjuk, hogy megint kapunk-e cukorkákat…)
    _
  • A balance kérdésre, pontosabban annak helyrehozatalásra több érdekes dolgot is mondott Kinslon: egyrészt az asmo alulprezentáltságot megpróbálják az új játékosok orientálásával korrigálni, ennek egyik első lépése az lesz, hogy új account létrehozásakor a race selection ablakon nem az Elyos lesz az alapértelmezetten aktív elem, hanem az Asmo. Másodrészt a játékhoz a jövőben készülő prezentációs anyagokon és videókon a jövőben szintén főleg Asmo karakterek fognak szerepelni. Remélik, hogy a 2.0 kapcsán belépő és felcseperedő új játékos generáció segíteni tud ezen a problémán.
    _
  • A dupla XP-re annyit mondott, hogy a 2.0 megjelenése után természetesen tervezik visszahozni a dupla XP hétvégéket, de ezek továbbra is ritkábban lesznek mint az év elején. A szintezést más oldalról akarják megtámogatni, egyrészt lesz a szintezéshez kapcsolódó event a 2.0 release után, másrészt meg eleve lényegesen több XP-t adnak a questek mint a koreai 2.0-ban.

~ by Menorel on .

Aion

27 Responses to “Curse.Net interjú Kinslonnal a PAX-on”

  1. ez a Kinalon gyerek vmiert nagyon bizik abban, hogy sok uj jatekos lesz, de szerintem ezzel megcsusztak picit… en is asmot inditottam eloszor de a patakkal a sorennyel es a vilagito szemekkel nem tudtam megbaratkozni, ugyhogy elyos lett. es szerintem ezzel nem vagyok egyedul!

  2. Az nem pata hanem karom teeeee!!! 😀 😀 nem az anyós vagyunk, hogy patánk legyen héé! 😀 😀

  3. Meglépődnétek, hogy mekkora játékos beáramlás van. Az öreg ‘bad reklam is reklam too’ kifejezés nagyon is jól viszi az Aion szekerét. Tipikusan az elmúlt néhány hónapban erősödött fel pl. hogy a WoW-os játékosok egy része belekezdett a szokásos évi ‘szar a WoW, kéne próbálni valamit’ kántálásban az összes fórumon. Ugye kifutott nekik az ICC, állítólag az a Halion vagy mi sem lett nagy kaland, ráadásul itt volt a nyár is, most meg suli helyett kéne valamit keresni a katalizátor meg csak nem akar még megjelenni. Ha én most ex/suspend wow-os lennék és körbenéznék a piacon, hogy vajon mivel üssek el egy-két hónapot, akkor nem lenne kérdés, hogy az Aion-t próbálom ki. A szintezést végülis 2.0 után eléggé szétnerfelték már, nem is beszélve a két új solo instanceról stb-stb.
    Nem gondolom, hogy annyira földtől elragaszkodott elképzelés az a részükről, hogy egy ‘content patch’ tömegeket vonzhat.

  4. Valaki le tudná írni miben nerfelték a SadoMazo classt? Mert ahogy eddig nézegettük a skilleket, kap pár erőset… Vagy lemaradtam valamiről?

  5. Valaki el magyarázhatna má nekem hogy mik azok az 1 személyes insták meg hogy hol lesznek:Dköszike:P

  6. arany:
    /2010/03/15/2-0-uj-instanceok/

  7. Arany az 1 fős insták:
    /2010/05/10/desu-3/
    /2010/05/12/desu-5/
    /2010/05/15/desu-6/

  8. amúgy most hgoy így le van írva, télleg az volt a jellemző, hogy többnyire elykkel reklámozták a gamet.

    arany: itt a variance-on beírod a keresőbe, hgoy: Nightmarel, Taloc vagy Haramel és már olvashatsz is róluk.

  9. SM nerf? oO Mint pl. az instant fear shock remove chainként? 🙂

  10. “Jelentősen belepiszkáltak a lokalizáció alatt a régi és az új instanceok drop ratejébe”
    Tehát akkor jól értelmezem hogy az 1.9-es drasztikus növelés (0.0001%-0.0002%) után ismét belepiszkáltak a dolgokba?! Itt viszont nem tette hozzá hogy drasztikus tehát 0.0002%-0.00029% közötti értékre tudok saccolni 😀

  11. Inkább annyi, ha megbököd, akár csak kisujjal is, kijön a kerekesszékből és úgy pofán csap, hogy pörögni fogsz mint a szélkerék a tornádóban, aztán elszállsz mint a győzelmi zászló! 🙂

  12. köszönöm szépen inci

  13. cukorka up !

  14. Tud bárki is update-elni?
    Igen, le van töltve minden.

  15. Egy hatalmas terminátor-galambbal indul a játék, ennyit az asmo kampányról 😀

  16. Bimmm, és azzal is lép ki XD Bár az a fej… maradok a hetero asmóknál 😀

  17. 2.0.0.2-re updatel a játék, aionstatus szerint minden megy%

  18. Én azt mondom, nyugodtan várjon addig mindenki, amíg az NCSofttól meg nem jön a jel, hogy akkor GO.
    Szerintem felesleges próbálkozni az updateléssel, úgyis max hiba lesz belőle.

    Viszont meglepően jó hír, hogy már tesztelik a szervereket, vagyis ezek szerint jól sikerült az átállás, és nincs semmi komolyabb gond.

    *kopp kopp*

  19. 15 perce nyilatkozta Ayase, hogy megtalálták a hibát, amiért nem update-elt a launchar, most írják az újat. Állítólag percek kérdése. A szerverek már futnak, csak a login nem.

  20. én már fent vagyok

  21. azert kivancsi leszek erre a jelentosen eltero quest xp-re… sokat nem kell varni es minden(ki)derul

  22. Ha valaki (Elyos) rájött hogy lehet eljutni Taloc’s Hollow-ba az legyen oly kedves hogy megosztja velem. Merthogy az npc a “képeskönyvből” úgy tűnik egy elérhetetlen helyen van.

  23. egyáltalán nincs elérhetetlen helyen. most jártam nála. csak be nem enged az az idióta fa…
    a bejárat egyébként a bazi nagy fa aljánál van, egy barlanban.

  24. asszem az 52es campaign questben kell eljutni odáig hogy oda kelljen menni

  25. Ó tehát 52 ig be sem lehet menni?
    Nem néztem megvallom őszintén.

  26. én meg azért raktam uj windowst mert nem updatelt.

  27. 51en már be lehet menni, csak követni kell a questet

Comments are closed.