header image
 

Aion 2012 feb. = F2P

Friss hír, mely szerint 2012 februárjától az Aion f2p, azaz ingyenes lesz. A hatalmas váltáshoz az NCsoft a német Gameforge kiadóval állt össze, mely (nevetséges) 38 fős legénységével vág bele a játék támogatásába Európában. A kiadó elmondása szerint ez nem érinti vagy hátráltatja pl. 3.0-ás update implementálását, de a lokalizáció miatt még eltart egy darabig annak fellövése. Az előfizetések eltörlését az egyre csak apadó játékosbázissal magyarázzák és remélik, hogy ezzel a lépéssel újra benépesíthetik a szervereket (esélye ennek….). Hogy mi lesz a még futó előfizetésekkel illetve további információt a migrálásról az aionfreetoplay oldalon olvashattok.

~ by sunrel on .

Aion

191 Responses to “Aion 2012 feb. = F2P”

  1. Ezaz végre valami értelmes döntés az Nc részérőől 🙂

  2. Nemnem, az értelmes döntés a tömeges öngyilkosság lett volna az NC részéről 😀
    Hát mit mondjak… R.I.P Aion, nem fogsz hiányozni 🙂

  3. game over…

    erre a gagyiparádéra már tényleg nem leszek kiváncsi

    back to GW waiting for GW2 and my lovely mesmer

  4. Úristen elherdáltunk ennyi pénz,időt és egy gatyi ftp lesz item shop elemekkel.
    R.I.P. Aion. Szép volt amíg tartott. Még esetleg benézek ,de vásárlást tőlem ne várjanak. Amúgy az így is kb tavaszra tehető 3.0 tovább fog csúszni gz!
    Amúgy Ncfail magának köszönheti és ez nem egy Gw2 ami btp modellű. Amúgy az is kérdéses akkor ,most ftp teljesen és jöhet a sok lámi törtekről stb.. és a kegek is freek szal item shoppól lesz bevétel v pedig gw2 szerű modell amit kétlek ahhoz ez a game túl kevéske. Sztem ezt még ők sem tudják pontosan. Látszik egy összehányt vészmegoldás.
    Nem sok jót remélek…

  5. miért csuszna már 3.0 kiadása nálunk ezvégett? végre hoztak egy tényleg jó döntést, de hát a sok rinyagépnek ez sem kell, az kellen, h nc fizessen nem? bár én a társaság miatt,meg a pvp eventek miatt maradok ugyan infin,de azert már tényleg a vérbe nerfelték a gearelödést is meg ugy mindent,most már van sansz egy jó geart összehozni kevés idö alatt,nem kell instákban bohockodni,lehet menni pvpzni,de egyszeübb rinyálni

  6. Nem, egyszerűbb tört szerón fullgerarrel kezdeni és noobokat ölni casualként ;D

  7. Starter-Veteran-Gold membership mi a középsőt kapnánk és az majdnem olyan mint a gold csak van egy pár limit pl pvp reward terén,siege reward terém, instanceoknak nagyobb cdje lesz nekünk ,goldosok meg fürödnek majd a tejbe-vajba.
    http://www.aionfreetoplay.com/website/features/

    A starterek meg később Veteránok lehetnek szóval ez a rank nem is nekünk vén rókáknak lett létrehozva . Ez csak egy hangzatós cím és totál átbaszás.

    Gold meg “A Gold Pack offers you the complete game experience and gives you many advantages such as shorter cooldown times for instances or more AP points for your victories in PvP. ”
    Szóval pont a te kedves gankedet,pvpd,zerg vs zerged nevezd aminek tetszik fogják pénzé tenni. Gondolom item shop is lesz és jön a többi rémálom.(supplementek,páncélok,fegyók bot jog (nem vicc, koreába 2-3 dollárért botozhatsz és ott még ptp van)
    Meglátom mi lesz max gw2,arceage-ig ,mass effect 3 ,hitman V-ig elökörködöm rajta.
    Oké örülök ,hogy ingyenes lesz ,de ebben benne van az a lehetőség ,hogy még rosszabb lesz.

  8. :))

  9. nem értem mit sirtok, item mall eddig is volt a játékban… :Đ

  10. csúszni fog, ezt már most boritékolta a gamereaktor… “localization will take some time” ha egyáltalán elkészül és nem törik bele a bicskájuk

    akárhogy is lesz, a mostaninál csak szarabb lesz a minőség, jobb biztos nem. sok oka van, lusta vagyok felsorolni.

    az is felháborító, hogy mint veteran fizetős aion felhasználó a f2p rendszerben növelni fogják az instance cooldownokat számomra is, ha nem fizetek a gold csomagért

  11. legalább lenne választási lehetőség, hogy az accountomat gamereaktorba, vagy aion NA-ba akarom e transferelni

  12. Full gearrel kezdeni szergi??:D Még csak most tudom elmondani, h kb normális gearem van,pedig jopár honapja tolom már itt!:) Szerintem itt nehezebb megszerezni a geart mint offon,mert offon legalább egy 50es abysst kurva gyorsan kilehet szedni,amivel már ellehet lenni mig kiszedsz vmi tutit,de itt vaze sokkal szarabbul jön az ap.Persze most pvpt nézem,nem instázást,mert instázni itt sem vagyok hajlandó:) Bár most nagyon ugy fest a dolog, h vissza fogok menni L2özni, mert azért siege meg pvp terén még mindig az az isten,és azért most nagyon sok ujdonság van,ami miatt lehet nem unnám meg,hiába toltam már 4évig:)

  13. Lusta vagyok visszakeresni, hogy idézzelek… de te írtad a gear kiszedési “nehézségeket” törtön 😀

  14. az egy másik szero volt,ahol sajna 2 hétig toltuk csak mert állandoan elmentek az emberek,de most joideje infin vagyok more

  15. Amugy szo se rolla az lenne az igazi:) De itt instant gear nélkül is jo,mert folyamat vannak pvp eventek és azért azok eléggé jok,és még gearelödni is lehet vele,szal maga a kánaán:)

  16. wait what?
    Finyak oka, hogy otthagyta offit, a nehéz gear kiszedés… és mostmeg

    “Szerintem itt nehezebb megszerezni a geart mint offon”

    akkor most mivan?

  17. “legalább lenne választási lehetőség, hogy az accountomat gamereaktorba, vagy aion NA-ba akarom e transferelni”
    Szerintem NA is legkésőbb nyár elejére befogja adni a derekát, az a vicc ott még kevesebb szeró volt,mint itt és mégis nálunk lesz hamarabb ftp.

  18. Én keveset játszottam az Aionnal, pont azért mert igencsak pénztárca igényes. Rengeteg ingyenes MMO-val játszottam és ha a legjobbak között akarsz lenni, még akkor sem kell többet fizetned 20 ezernél a játékra egy évben. Sőt, én mindig addig játszottam, amíg ingyenesen élvezhető volt. Pl. Rohan Online lvl 60 körül. Még az NCsoft sem lehet annyira kapzsi, hogy milliókat kérjen egy bizonyos cuccért.. Vagy nem tudom, hogy mit fognak kitalálni, mert fizetős MMO-ból érdekes ingyenest csinálni. Csak ne az legyen, hogy lvl30-ig ingyen vagy X területre mehetsz csak. Bár meg lennének az előnyei.
    Viszont nem Lineage2 “ingyenesítése” után kellett volna ezt lépniük, de ez legyen az ő gondjuk.

  19. cence,te még mindig nem tudsz olvasni a sorok közt,látom ha neked minden egyes szo betünként nincsen elmagyarázva,akkor totál vakon vagy..:D hihetetlen az észjárásod de komolyan:D

  20. mire ideér a Tera Online, az is F2P lesz…

  21. Lol meri.
    http://images.icanhascheezburger.com/completestore/2008/4/7/iloldsohard128520748638437500.jpg

  22. meridian: az a játék? soha… majd ha játszol vele megtudod miértnem… addig csak betudom a beteges vágyakozásnak amit GW2 iránt érzel.
    finyak, nekem nem kell, csak szeretem mikor minden egyes hozzászolásodban magadnak mondasz ellent… 🙂

  23. Hogy is áll az előfizetések száma koreában, a tera online-nak?
    Na, akkor nincs benne ráció?
    sztem nem fog máshogy meglenni, a sok f2p játék közöttt… sőt más játék sem. Mert tengersok van már…

  24. Miért meridian, szerinted JELENLEG hogy áll? 🙂 Van róla bármlyen statisztikailag kimutatott információd milyen változásokat hozott az evolution update? Vagy japánban hogy áll a játék? Olyan információkra alapozod véleményed, amik már majd fél évesek, de még akkor sem lenne helytálló érvelésed, ha most is ugyan az lenne a helyzet…

  25. van egy tippem, nem triplázódott meg. Tehát elég alacsony az előfizuk száma, alacsonyabb mint az Aioné.

  26. Koreában nem is lesz f2p Aion egy darabig. Innentől kezdve: your argument is invalid.

    http://www.ultayhaathki.com/wp-content/uploads/2011/09/YOUR-ARGUMENT-IS-INVALID-meme-collection-1mut.com-81.jpg

  27. meridian, a te aionos pályafutásodat, mennyiben érintette, az, hogy koreában mennyire sikeres a játék? találgathatok? semennyire, Az aion eu/usa pályafutását mennyire befolyásolta, hogy koreában mennyire sikeres az Aion? (az infok szerint, kb pont ugyanannyira mint a te pályafutásodat…) szóval nem értem, hogy mi köze a koreai dolgoknak, hogy itt eu/na ba mi lesz
    *nagy wall of text lett volna belöle, ugyhogy visszatöröltem… :)*

  28. ezekszerint most aki aktiv fizeto felhasznalo, azok tulnyomo tobbsege abba fogja hagyni a jatekot emiatt a f2p dontes miatt?

  29. Tévedtek TERA trollok. Sajnos ezt most TI néztétek be.

    http://images.pictureshunt.com/pics/c/cats_fail-14143.jpg

    Koreában ha információim helyesek hibrid rendszer van. FTP lvl46-ig aztán 46-60 közt veszel időt ,de nem hónap alapú hanem idő ,szóval annyit fizetsz amennyit tényleg tolod.
    Amúgy a PTP-nek ennek a modellje kihaló félben lesz nem is olyan sok idő múlva. Ebben egyetértek meridiannal. Az embereknek már tele a töke ,hogy fizetnek ,de közbe ha halandó vagy és nem nolifer kampó neked meg még kapod a nagy epic trollt a képedbe .Ez Európa meg USA “sajnos” van IRL, a PTP ,ezért sem menő már. Nem a minőség névjegye lásd hanyatló Wow,Aion mostani félje stb.. (Wowot hagyjuk ott vmi tömegpszchiozis van, az se olyan menő már ,csak a régi szokásokat nehéz eldobni. Amúgy az is vesztett vagy 1kk-t és Blizzard kétségbeesetten húzigálja a mézes madzagot, Diabló 3 acc a wow mellé ha fizetsz tovább,adtak free trialt MW3-hoz ,mindenféle akciók stb.. Attól nem kell félniük ,hogy éhen döglenek van még elég buta ember. )

  30. Ha neked low lvl free 2 play a meghatározó, akkor igen, tévedtem (mert ugye mmo-ben a low lvl számít…) Az idő alapú fizetési modell meg már kezdetektől úgy működött koreában, és messze nem free to play, sőt… Ennyi erővel minden free to play, aminek van trial módja… Rád is vonatkozik: your argument is invalid.
    A többit meg sem próbáltam értelmezni, enélkül is van elég hülyeség amivel foglalkozni kell 😀

  31. Meg a másik, amit marhára nem értesz, ami az f2p modell vonzata: itemshop-ra épül.
    Bad troll is bad ^.^

  32. “finyak, nekem nem kell, csak szeretem mikor minden egyes hozzászolásodban magadnak mondasz ellent…” Még mindig az a baj amit mondtam, soha nem vagy képes felfogni mit miért mondok, még akkor sem, ha elöte elmondtam a dolgokat, ezért hiszed,h magamnak mondok ellent, pedig csak olvasni kellene kencefica..!

  33. Ki mondta ,hogy nem értem? Lol. Tudom ,hogy van item shop K-Aionban is. Egy szóval nem mondtam ,hogy nincs. Amúgy meg Aion Nyugaton ptp game volt item shopra tervezve az a fail. Koreaiak kapták ezt az óra alapú fizetést és utánna shopot mellé. Mi meg kaptunk havidíjat és semmi könnyítést,se shoppot. Szépen félbevágták. Sose volt gyanús miért ekkora failnyerk az RNG ? Direkt törik a kő,szar a drop ,hogy vedd a shoppól a cuccost. Ami már eleve troll ,de itt ugye monthly ptp volt ,de cash shop nem ez meg 3xTroll. Ez egy buzi hibrid mergelve a pay for wint a pay for playel meg egy csipetnyi átverés free to play. Ami láttuk Koreába bejött ideiglenesen erre mondja a sok troll (nem rólad van szó, aion trollok ,mint Rastekkel) ,hogy ez egy win-win szituáció, jó a cégnek és jó nekünk. Csak ,hogy egy gazdag kölök majd legankeli még a veteránokat is kurvára nem win a számomra,Ncnek se win csak rövid vagy középtávon…
    Összefoglalom: pay to pay nem garancia már semmire ebben a tetves világban. (lásd Aion,Wow,Rift “szereplése” stb….) A Buy to play felé tolódik majd minden,ahol a kiegekért fizetsz meg van mellette szabályozott item shop a hülyéknek akik lusták vagy azoknak akinek épp van + pénze és kell nekik csili-vili. (Gw2,ArcheAge) Nem kell jönni a Gw2 fanboysággal , a modellt mondom és az életképes a gw1 bizonyította anno.

  34. Az a baj, hogy ennek sokkal komolyabb vonzatai is lesznek. Itemshop = pay to win itemek kőkeményen és nem csupán pár fancy cucc, ill extra szolgáltatás (transfer, rename, remodell). Amikor behozták az enchancemnt ládákat itemshopba, már akkor lehetett látni, hogy ez lesz a vége. Ill. a vége az lesz, amikor véglegesen f2p-vé alakul és százával jelennek meg a pénzes boost itemek (már látom is a RANDOM ap itemet, medált, stb adó ládákat…). És itt a koreai és európai verzió nem (feltétlen) fog egyezni.
    Játszottam már igazi f2p mmo-val (sem wow, sem aion (még), sem gw nem minősül annak), ahol minden az itemshop köré épül, és csak annyit, hogy ha picit is komolyan veszi az ember a játékot, ill szeretné élvezni a játékot teljes egészében, akkor sokkal többe fáj az “ingyen” mmo…

  35. Nem nagyon értek egyet a f2p/p2p/b2p meglátásoddal Agrel, nem tolodik ez semerre, a p2p dolognak nincs semmi gondja, az embereknek nincs ki vele semmije, igazából pont lefossák, max itt nálunk probléma, nem egy külföldi ismerösöm van, akinek mindne honapban 3-5 játékra van befizetve (még akkor is ha nem játszik csak 1 el) mert nincs probléma a fizetéssel.
    a b2p dolog szép és jó, bár egy idő után (mikor lecseng) megjön a probléma, és pl mint GW1 is, majd laggos lesz, dobál visszafele a szerver futás közben…stb. Mig egy ilyennek egy p2p gameben NEM lenne szabad lennie (természetesen volt már rá példa, de ez kiadó kérdése) a WoW hanyatlását ne add be annak, hogy az embereknek kivan a töke a modellel, a wow nem egy fiatal játék ugymond, és kezdetektől ott volt ahol szerintem nem lenne helye, az, hogy reklámmal és hasonló dolgokkal akarja megtartani az embereit kb nemérdekel senkit, megtartja vagy nem?
    sok játékosa csak kiegekkor megy visza (ez kb igy volt Aionnál is, csak a nagyobb updatekor fizettek be, megnézték majd örömmel nyugtázták, hogy még mindig fos, és léptek is.) Erre talán 3.0 lett volna nagy változás, a várva várt mérföld kő.

    most pedig megyek mert elalszom de zh van >_<

  36. HÁT EZ EGY LÓ[email protected]! Ez még csak a memberség ,mostmár várhatjuk a pofátlan cash shopot is…. Gz NCNYERK!

    Specifically, here are some of the differences between Veteran status and Gold Package status in the game:

    Dredgion Cooldown: 2 hr under Gold Package and 22 hr under Veteran
    Instances such as EC solo and Esoterrace: normal cooldowns under the Gold package and 118 hr under Veteran
    AP kills: 20% more AP for Gold Package users
    Crucible bonus: 20% more medals for Gold Package users
    PvP arena: 20 more Courage Insignias for Gold Package users
    Energy of Repose: fourfold increase, extended duration for Gold Package users
    EXP amulets: 10 amulets with 50% increase

  37. ^_^

  38. Akkora botrány lesz itt ,hogy még a GW2 megvétele is sokaknál kérdéses lesz ,mert annyira gyűlölik NC parasztot.

    És akkor ekkora hülyék élnek a földön akik:

    “solo EC .. who cares you get enough medals from pvp arena( az is big cd-n lesz … fail) and can do EC arena group until 7.1 and futher to gain more EC tokens. you are all just lazy bastards who want to die -> reward until you get your gear. (Hát a suicide nem ad azért annyit ,de mind1 és nem kell meghalni se csak kilépni)

    eso .. who cares make your ap with pvp .. (LOL ez hülye? PVP sincs csak zerg meg gank,azon is ap cap van …. )”

    Látom is a “new community-t” lelki szemeim előtt… hát inkább kihagynám…

    Ez a véleményem az egészről.
    http://images.cheezburger.com/completestore/2010/2/17/129109148226594443.jpg
    Kívánok sok sikert a Gameforge-Nc bandának! Ezentúl ha meghallom az Ncsoft vagy Gameforge nevet köpni fogok egy nagyot.
    A GW2-t meg még megfontolom 2-szer is ,mert mégis csak ezeket a tetveket etetném 90%-ban és csak 10%-ban az Arenanetet akik tényleg jó fejek ,csak ezekután kétségeim vannak Nctrollt kordában tudják-e majd tartani.

  39. nem nagyon fogják kordában tartani, és én is kiváncsi vagyok mit fognak GW2 táján tenni, bár eddig még akármilyen nc-s gameval játszottam, azt sajnos kb igy kezelték (kivétel a gw-t ahol az eventeket meg mindent az arenanet irkált meg, és az nc nek csak fel kellett dobálni, de ilyen supportal, illetve hozzáálással ez is kevés lesz. az Aionnak meg GL igy, 118 óra cd egy instán… vicc :)))

  40. a new communityre meg annyit tudok mondani, ez az old community, főként azok verik igy a mellüket akik szanaszét pve zték a pvp gearért a fejüket, azt osszák az észt, hogy pvp ből van ap és a többi zöldséget…

  41. Ez így mind hatalmas fail. Lenne. De tudomásom szerint a Gold Pack annyiba fog kerülni havonta mint most egy előfizetés. Tehát Agrel, akik eddig megtehették, hogy előfizessenek azok most is meg fogják tenni.
    Ez egy nagy handabanda, hogy ingyenes lesz, csak arra való, hogy a sok törtös emberkét átcsalogassák akik 1 hónap előfiz. után megkapják a veteran status-t ami kevésbé szopás mint a starter. Aztán a legtöbbjük nagyívből le fogja szarni, hogy 122h cd v mennyi, nekik a lényeg az lesz h MŰKÖDJÖN!

    Kérdés az itemshop lesz =/… örülnék ha csak Szergely szopóálarcának skinje és egyéb ritchbitch-nek való skinek meg satöbbi csillivilli lenne bent… de félek nem igy lesz =/
    (ha az itemshoppal nem szúrnák el az alap koncepció nem lenne halálra ítélve)

  42. Tisztelt Kiégett lepukkadt volt Aionos emberkék!

    Az Aion még mindig él (persze csak akkor ha van időd ki gearelni a karidat)
    , lehet rinyálni, siránkozni, hisztizni, mocskolni az NCWEST-et de a F2P 1 ***** jó ötlet volt. F2P = Még több player = FUNNY PVP .
    Nem szoktam írogatni ide, nem is lesz szokásom (persze azért szemmel tartom az eseményeket)
    de már kicsit unalmas hogy ugyan az az 5 kiégett old Aionos pöckölgeti fikával az Aion-t minden 1es hír után…. (Pedig még mindig top1 pvp game)

    További jó siránkozást a jővőben!

    A Fanatikus kitartó Aionos!

  43. Csak elfelejted GAMEFORGE MEGVETTE KEMÉNY PÉNZÉRT és a PROFITRA fog hajtani ,hogy MEGTÉRÜLJÖN. Szóval TUTI LESZ CASH SHOP.
    Amúgy oké lesz Gold veszed ,de mivel lesz cash shop is nem maradsz versenyben pvp terén hiába van gold packed.. Végeredményben sokkal TÖBBET kell majd elcseszned rá.. ha meg nem akkor is [email protected] rá.
    ” hónap előfiz. után megkapják a veteran status-t ami kevésbé szopás mint a starter.” Túl könnyű volna ,biztos nem ez lesz.
    Amúgy a végén elvesztik az öregeket is meg a beáramlók azon részét akik fizetnének,mivel pl nem lesz ellenfél Dredre,Arénára ,mert sok vagy quitol vagy veteranként vergődik és 48h Arena cdje lesz vagy 22h Dred. Amúgy ez a gold is csak azt nyújtja amit eddig a sub ,szóval semmi + dolgok … Egyszerűen GF-nek fogalma sincs ,milyen szar a drop rate már így is és mennyi idő felgearelődni.. Na meg a fejlődés ,majd szerinted questekkel egyedül feltolna bármelyik öreg is egy kis karit új szerón,vagy akár 55-ről-60-ra milyen grind lesz felmenni,mert ezek a marhák még a solo instákat meg xp instának használt instákat is nerfelték a faszba 118h persze.. Én tudom milyen csak questekkel felmenni akár csak 44-ről 55-re . Ami itt lesz , a mostani “grindet” visszafogod sírni még. Amúgy meg fizettem 1,5-2 évet nem elég? Nem fogok többet ,mert egyszerűen pofátlanság ,ahogy ezt elrendezték ..
    Na jó hagyjuk te is a win-win situation pártján vagy ,de igazam lesz…sajnos…
    Nem hiába mondják ami ptp-ből ftp lesz annak annyi..

  44. Félreérted kicsit az indulataid miatt a dolgot Agrel.

    -egyáltalán nem vagyok win-win párti, ha lesz itemshop azzal igenis el fogják baszni, én is elismerem
    -halvány lila fingom sincs honnan szedted, hogy én a mostani szintezést grindnek hívom :).
    -nem téged próbáltalak meg rávenni arra, hogy fizess elő még (úgy érzem valahogy ez jött le neked) hanem leírtam a véleményem a témáról
    -csak hogy értsd a helyzetet: Ez a játék most egy fail. Játszok vele mert valamennyire még is bírom, de hidd el nem fog nehezemre esni otthagyni ha tényleg az lesz amit mondasz. Tera-ig csak kibírom valahogy. Én a ”majd meglátjuk mi lesz ebből” véleményen vagyok, és MAXIMUM feltételezés ként mondok dolgokat, nem kijelentés ként (ez is fontos).

  45. Sry ha támadólag hatott ,csak ilyen hátba szúrást Nctől se vártam volna. Tudtam ,hogy tetvek ,de hogy ennyire nem hittem volna.
    Nem rád vagyok mérges. Sry ha úgy tűnt.
    A végén még a TERA karjaiba taszítanak és kipróbálom egyszer ha kijön EU-ba ,de nem tudom lesz-e időm. Gw2 “lehet nem veszem meg” státusba lépett a TERA meg “talán kipróbálom. majd” ami nagy szó.
    TERA-nak az ölébe fog hullani a siker és semmi pluszt nem kell majd tenniük ,mert NC önmagát kinyírja addigra (legalábbis EU-ba durva veszteségei lesznek és USA-ban is)

  46. hát, azt az 1-2 hónapot amit várnod kell még bonuszban ingyen aionnal, hisz TERA elvileg tavasszal jön, aion februárban emgy f2p re, szóval olyan sokat se kell kihuzni vele (ELMÉLTEBEN, bár nagyon már nem huzhatják a kiadását)

  47. Azóta be sem léptem mióta meghallottam a hírt hogy f2p lesz aion .
    Én is játszottam full itemshopra épülő játékra ahol a játékosbázis 80%-át a csicska ingyen játékért odatévedt 9- 15 évesek adták akikkel kb esélyed nincs megértened magad vagy normálisan játszani. 10%-át a populációnak azok tették ki akik a világ pénzét ( vagy apuciét ) nem sajnálták csak hogy ők legyenek az istenek (legalább a játékban ha már máshol nem megy ).
    És ha netán a maradék 10%ba tartoztál a “normális” játékosok közé .
    Akkor sem volt leányálom a helyzet .
    Mondjuk ,ha szerencsés napod volt akkor nem idegesítettek , basztak át , kunyeráltak goldot a 90% kéviselői és talán nem 1 hitelgettek a pénzes parasztok sem.
    Naszóval , nekem ebböl az az egy játék bőven elég volt.És alap hogy nem játszom azóta f2p mmoval és ofc törtön sem .
    Tehát más nem maradt hátra : bb aion. : )

  48. mi az hogy az ölébe fog hullani a siker? és semmi pluszt nem kell majd tenniük? a játék jelenleg is elég komoly konkurencia lenne a mostani játékoknak, hát még majd tavasszal mikor már nem azt a “félkész” játékot kaptuk volna meg mint szeptemberben (ami spekulácio volt ugye).
    Elég durván kitett magáért a Bluehole, és figyelnek a játékos igényeire, de ugy hogy ha valami nem jó és update volt tegnap, akkor ma már kapod rá a hotfixet, mig nc nél féléveket is vártál és akkor se kaptál lof*szt se. tenni meg minden mmo nak kell a sikerért, nem elég, hogy megcsináltam a játékot, nem lesz ez máshogy gw2 nél sem, hiába a nagy név neki (ami nem mellesleg az elődjétől van) attol még csak az alapjáték nemfogja elnyerni az emberek szeretetét, kicsit több kell egy mmo sikerhez, (pl support, szerver státuszok, kiado viszonyulása…stb)amiben gw2 pl jelenleg nem remekel számomra (supportban egy rakat fos lesz, szerver státus 1 ből kiindulva kezdeben jó idővel egyre ratyibb, laggosabb, a kiado hozzáállásával egyenlöre nincs gond, bár a blueholal nem tudom egy lapon emlegetni még akkor sem.

    szóval senkinek sem fog az ölébe hullani semmi, föleg ugy,hogy nem tesznek érte semmit.

  49. Úgy értem mindenkit kifog [email protected] és gyakorlatilag esélye se lesz az Ncfailnek visszavágni ,mert nem tud semmit felmutatni vagy lejáratja magát tavaszra még jobban.. ^^
    Persze dolgoztak meg minden ,ellenszél is lesz ,de azért csak jobb ha nem kell a tetvek támadásától tartani annyira. Ha nem kúródik el semmit nagyot fog robbanni .. Az ölébe hullást meg úgy értem beérik a gyümölcs és még Nc meg a többi jani leszereplése is nekik kedvez.
    Pluszt meg arra értettem akkora kegyetlen ellenszélbe,kegyetlen harc a piacért nem lesz. Hacsak a Blizz nem genyóskodik megint,de szerintem TERA már túltépett azon a szinten ,hogy könnyen [email protected]ák.
    Mik vannak? SWTOR ? Nem ellenfél. Wow ? Nem hiszem hiányzik nekik az a playerbase ,meg nem is kell ,hogy wow verés legyen a cél . Aion? Meghal addigra.. Rift? lol addigra ftp lesz az is.. Más most így nem jut eszembe. Van még egy pár,azért csak nem követem annyira már.
    Azt el kell ismerned ha jól időzítenek és jókor lesz ,egy piacon ami újdonságot fog akarni, nem lesz nagy riválisa ( mondhatnám ,hogy GW2 de ezek után már nem merem kijelenteni…) ,hatalmi űrt kell kitölteni egy erős gamemmel ez nekem win esélyes szituációnak tűnik.
    Nct meg hagyjuk.Nemhogy félévet .. évet ,sőt van olyan bug ami 2 éve létezik ,ár és csesztek rá… Gyűlölöm őket ,a [email protected]ékság mintaképei meg a fail-é,ja és az árulásé.

  50. agrel, utsó mondatoddal teljes mértékben egyetértek. szebben én sem fogalmazhattam volna 😀

Comments are closed.