header image
 

Aion 2012 feb. = F2P

Friss hír, mely szerint 2012 februárjától az Aion f2p, azaz ingyenes lesz. A hatalmas váltáshoz az NCsoft a német Gameforge kiadóval állt össze, mely (nevetséges) 38 fős legénységével vág bele a játék támogatásába Európában. A kiadó elmondása szerint ez nem érinti vagy hátráltatja pl. 3.0-ás update implementálását, de a lokalizáció miatt még eltart egy darabig annak fellövése. Az előfizetések eltörlését az egyre csak apadó játékosbázissal magyarázzák és remélik, hogy ezzel a lépéssel újra benépesíthetik a szervereket (esélye ennek….). Hogy mi lesz a még futó előfizetésekkel illetve további információt a migrálásról az aionfreetoplay oldalon olvashattok.

~ by sunrel on .

Aion

191 Responses to “Aion 2012 feb. = F2P”

  1. igazából ahogy a dolgok szeptemberben kinéztek öngyilkosságnak tünt elhalasztani TERA-t tavaszra, hisz ugy volt, hogy GW2 is akkor jön (ami komoly konkurencia) ráadásul ugye van egy fos game ami szarrá van hypeolva és “wow” utodnak szánják (SWTOR), ami szintén friss lesz, valamint a diablo 3 (ami ugyan nem mmorpg de mégis sok embert megmozgat) el lett halasztva (biztosan nem azért mert kb jövőre jön egy rakat olyan játék ami vinné a blizzardos playereket…), de igy jelen állás szerint ja, egész “jól időzitettek”

    Az nc-s véleményeddel egyet kell értenem, kár látni, hogy egy jó cég mint NC volt anno (GW1 L2 idején) feltörekvő preciz és odafigyelő volt, látszott, hogy törödtek a játékaikkal, kár, hogy ez valahogyan mára kiégett belölük, és ontják magukból az amugy nem rossz játékokat, de az üzlet politikájuk nem elfogadott erre fele, és mig van aki isteniti (köztünk is, igen fincsi rád gondolok) addig a többség már nagyon durván leírta olyan huzások miatt amit egy fejlesztő cég NEM CSINÁLHAT MEG a játékosaival (ill megcsinálhatja ahogyan láttuk is, de a következménye is meglesz, ami itt van már.) illetve jelen huzásaikkal is lefele írják magukat, igy az embereknek nem lesz kedve és bátorsága megvenni egy pl NCsoft játékot, mert egyből azok a rossz emlékek ugranak be, és senki sem szeret pénzt kidobni az ablakon. Még itt EU ban is van amugy bázisuk (NC nek) de ha tippelnem kéne, azt kell, hogy mondjam Aion ota (az utobbi 1-1,5 évben) már több a hater, illetve aki elfordult a cégtől a magatartásuk miatt, mint akik támogatják öket.
    És én még mindig tartom magam ahhoz, hogy kiadhatnak akármilyen jó játékot, akármilyen “visual stunning” anyámkinját, 95% hogy lefogom szarni, mert az ember bizalmát egyszer lehet elveszteni (és ebben az iparágban az “halálos”)

    igy a wall of textem végére, az update/bugfixre visszatérve agrel, most volt pár hete Balancolás TERA-ban. Ranger és Slayer en finomhangoltak, a rangeren volt egy változtatás ami miatt felháborodtak a játékosok (ráadásul jogosan is ha jól tudom), másnap jött rá a hotfix, javították a skillt, (és más aprobb dolgot). A reakció idő és a cég hozzá állása végett írom csak, miota megy a cry a sorci fajta “hamarabb vége a fightnak mint ahogyan elkezdödne” pvp ellen? hogy be CC-z és 2 shotol 1,6 secben? hogy mennyire imba karakter? hogy partykat wipeol? tesznek ellene valamit? persze, félévente megjelenik egy “kieg” amiben még boostot is kap (lásd 3.0)…

  2. Sok kiégett Aionos pöts, nagyon elegem van már abból, hogy fikázzátok itt ezt a remek játékot a mégremekebb kiadóval! És mindig ugyan az az 5 ember elégedetlenkedik! Vagy 6. Najó, talán 7… meg az a pár akik napról napra fejezik be a játékot. Jó, mind1, akkor is. Ez egy ű[email protected] játék, top PvP rendszerrel, ami nem RNG-re épül, hanem a játékos ügyességén múlik! A f2p meg egy óriási húzás volt, sokkal magasabb szintre emeli majd a PvP élményt is, ami már így is TOP! És végre a kevésbé ügyes, de pénzes játékosoknak is lesz esélye PvP-ben, hála az itemshopnak! Szóval kedves ex-Aionosok, menjetek a pi-be, nincs igazatok, Aion 4life!!!

  3. Helló irónia, szarkazmus etc…..

  4. Jó megyek a p-be. Jobb lesz ott nekem. hisz hitetlen vagyok a ftp modelben. Én kocsog… Ámen! ^^

    “És mindig ugyan az az 5 ember elégedetlenkedik! Vagy 6. Najó, talán 7… meg az a pár akik napról napra fejezik be a játékot. Jó, mind1, akkor is. ”
    Ez nagyon ott van. Jót röhögtem. U made my day! 😀 Amúgy tényleg ez a hozzáállása a kiadónak meg a ftp fanboyoknak meg ,hogy menjünk a p-csába. ^^

  5. hát én annyit fűznék az egészhez, mint kitartó jelenleg is játszó aionos, hogy a f2p hír hatására már most széthullott a teljes Spatalos/Elyos community. Sok veterán ragequitelt aionból, köztük a pvp league vezetője, aminek a hatása totális káosz és inaktivitás.

  6. ncsoftnak meg a kurva annyát

  7. végzik a fiuk a dolgukat, végzik… 🙂

  8. Huh, nagyon elprögött a topic, helyettem is reagáltak.

    Én csak annyit mondanék, hogy majd úgyis meglátjuk. Mármint mi lesz a sorsa a TERA-nak.
    De az tény hogy egyre több f2p mmo készül, az ember csak kapkodja a fejét, és egyre jobbak is lesznek ezek a f2p MMO-k (ha másnem akkor ott lesz példának a GW2), annyira legalábbis, hogy sokat szívesen ki-kipróbálgatja az egyszeri játékos, akinek egy darab segge van és egy darab élete.

    Ugyanakkor már ma is az gond, ha valahova előfizetsz egy havidíjat, akkor ha meglátsz egy másik jónak tűnő játékot, akár csak még egy béta lehetőséget is, akkor nehéz a döntés: hagyjam veszni az előfizetésben határidőre szóló játékidőt és játsszak a másikkal, ami egyébként nem kerül semmibe sem (még akkor is ha később csalódás lesz, de pillanatnyilag megadja az újdonság varázsát), vagy ne foglalkozzak az újjal, használjam ki azt, amiért már eleve fizettem, és amit nem lehet szüneteltetni. De akkor ebben az esetben meg nem hagy békén a tudat, hogy valamiről így lemaradtam…

    Szóval a f2p lesz a jövő. De a legjobb verzió az, amikor úgy gondolod, hogy tetszik a játék, akkor előfizetsz rá, és akkor mindent megkapsz ami jár, ha nem fizetsz elő akkor pl korlátokkal ugyan, de bármikor tudsz vele játszani.

    A korlátokat okosan kellene megválasztani, de én úgy látom, éppen az amit mindig elbasznak az ilyen modellben. Lehetetlenül kevés táskaférőhely, korlátozott AH, vagy kereskedelem. Az utóbbi opció hiánya pl a rendes játékosokat is érinti, mivel minnél több árus van, annál könnyebben lehet beszerezni egy-egy alapanyagot. Vagy eladni. Mert ergo a rossz korlátozások azt eredményezi, hogy low pop lesz a szerver kereskedelem szempontjából.

    Egy barátom mesélte tegnap, hogy elköltöztek ally oldalon a WoW Bloodscalp szerverről az Arathorra. És amíg BS-en kínszenvedés volt bármit eladni az AH-ban, az az Arathoron, ahol az alli oldal népesebb, ott ugyanaz az árú 5 perc alatt elment. És nem véletlenszerű esemény volt, hanem ez a jellemző ott.

    Azt a modellt én el tudom fogadni, hogy a f2p az teljesen ingyenes, de bizonyos tartalmakat csak akkor tudsz elérni, ha van rendes előfizud, akár még időalapú is lehetne, szvsz az a nem nolifereknek sokkal jobb lenne. Végülis szerver-használat alapú lenne a legkorrektebb fizetési modell. Vagy még jobb lenne ha mindkettő lenne egymás mellett. Idő alapú is meg használatalapú is, kinek mi a jobb döntse el.

  9. meridian, a feltevésed csak ránk érvényes még mindig. illetve, alapjáraton szerintem “hülyén” fogod fel a dolgot, én is láttam igy a dolgokat, elöfizettem, akkor 24/7 mert nehogy már veszni hagyjam a játék időm, de ez baromság, oszd le napokra azt a bő 3000 Ft ot amit 1 honapban kiadsz a játékért, (kb 100-300 ft lesz, de akkor sem több mint egy doboz cigi ára, akár naponta, vagy a piáé). Szerintem abszolut nem sok pénz érte, hisz van, hogy Józsi elmegy partyzni és egy hétvégén van aki több 10k-kat is otthagy, és ez csak 1 hétvége (persze lehet keverni is a kettöt) valamint lehet egy f2p játék jó ha minden mása szar (lásd eddig GW2, miután NCwest..)szerintem nem lesz f2p é a jövő, nem magyarországból indulnak ki, ahol a fizetés még 1 mmora sem elég, nemhogy a megélhetésre, mint mondtam külföldön akár 3-5 mmo is bevan fizetve és meg sem kottyan senkinek, tök természetes, még ugyis, hogy nem lép be vele soha az adott honapban.
    Valamint fizetős játékokban kevésbé van item shop ami általában szétcseszi a gamet (Aion pont nem jó példa erre). Valamint anno még valamilyen szinten garancia is volt egy “felnötesebb” communityre, ahol nem rohangál minden kis vérpistike anyuci pénztárcájából. hogy most vett 34253489473534 $ ért minden op szart az itemmallból és vert agyon 10 embert egyszerre…

    Ez itt már szemlélet kérdése, én nem sajnálom kiadni azt a kicsit azért, hogy kapjak valamit, és ugy látom (a koreai alapján), hogy TERA nál kapok valamit, sőt, durván nem azt amit a “konkurencia” ajánl. Gw2 terén elmondtam a magamét, hiába néz ki “jól” NCWestes lesz, innentől csak remélni lehet nem ugy fogják kezelni mint Aion-t (bár GW1 supportja is detto ugyanaz szóval a remény hal meg utoljára.) Viszont kiváncsi leszek Gw2 servereire, mennyi idő után jelenkezik majd a nagy f2p dolog ott is (mert gw1 nél is kijött…) (amugy GW2 nem f2p hanem b2p).

    Szerintem minden modell megfog maradni a piacon kezdve a F2P től a B2P en keresztül a P2P ig, felhasználó válogatja.

  10. Meridian, neked lövésed sincs arról, mi az a f2p… GW nem az, ott megveszed az alapjátékot, meg az időközben megjelenő updateket.
    F2p játék teljesen ingyenes, regisztrálsz, letöltöd és játszol.. ami szép és jó, de egyik kiadó sem hülye, hogy veszteséget produkáljon, ezért egy szép kövér itemshop köré építik az egészet, tehát ha nem atomcasualként tolod a játékot és csak “felfedezel”, meg nézelődsz mindegy mennyi idő alatt, akkor előbb utóbb az itemshopnál kötsz ki, és ha egyszer belekóstoltál, úgy húznak le, mint hígfost a budin, és azon kapod magad, hogy a hónap végére elköltötted a fizetésed, és remegve várod, hogy ismét pénz kerüljön az egyenlegedre… Aki próbált már ilyesmit, az tudja miről beszélek…
    Aki hosszabb távon akar élvezni egy játékot és komolyan is áll hozzá, annak a f2p nem alternatíva.

  11. Perento Asmo oldal tegnap:

    Arénára várakozás kb 10 perc. Belépők mind beton gearben. Ha valamit el akarsz érni vért izzadsz. Néha beesik pár afk arc free pontért.

    Ostrom: Gelk/Igni menjünk át és vegyük be. Esélytelen, ehhez a pár hete összetrombitált 200 fő nudli volt. Kb 400 kellett volna.

    Abyss: Középső felső fortok hetek óta balaur kézen. Kb le se xarja senki se. Tegnap bevetük Astériát. Random 1 aly! Tele 40+ emberkékkel. Közben lett még egy fél aly valahogy, de így is 40+ perc volt lenyomni a boss-t, ami régebben 5-8 perces dara volt csak.

    Pvp: naponta Gelkbe átruccan pár transformer barbie party. Addig van élet, utánna csak ragna gankeli a kedves farmerkedőket Hide endlessbőll (vicc, hogy 2.0-a óta nem tudták kijavítani a láthatóságát és az agrójat)

    Insták:
    Azok megyegetnek, igaz cleric-et azt úgy kell a temetőből kiásni/életre gyalázni :), hogy legyen mutatóba. Chanter szintúgy.

  12. Még rosszabb lesz ,mert se utánpótlás meg mennek el a népek és akik jönnek majd azokat is új szeróra fogja terelni a GS. Én meg pl vén rókaként ilyem limitekkel nincs az az isten ,hogy felhúzzak egy új karit a 0-ról. Transfer meg akkor se lesz ha elérték az új szerón a maxot. Vagy quit,vagy vergődsz,vagy altozol ami ugye szopás s cd-k miatt, vagy új élet az új szerón ami megint szopás a cd-k miatt, hát nem is tudom… Ha meg a szervereink amin a nagy karijaink vannak bedöglenek ,olyan mintha elvesztenénk ezt a 1,5-2 ,2+ évet,szóval = azzal ,mintha törölték volna őket…
    Cool story bro.

  13. Kis életkép spata ely:

    -tegnap silentera weekly: 3-4 óra várakozás alatt 2, azaz 2 darab asmo vette a fáradtságot, hogy mutatkozzon valahol

    -pvp ingi: napi 1x 6-8 óra között átjön néhány transformos meg pár vérpistike aztán vadul próbálják meg egy ”fél allyval” bevenni a nem is foglalható fortot, elyosok gelk pvp ugyanezen minta alapján

    -siege: veteránok többsége elment, siege vezető Zaishen elment, wtf most ? siege hirdetés összeguberálnak 70 embert nagy nehezen, amiből 30 az első halál után lelép, a többit meg ragna v omega tapossa agyon

    -abyss siege: a játékosok többsége lassan arra nem emlékszik mi is az az abyss, abyss fortok nagyívbe leszarva… ja deeee volt tegnap rá liga is… kettő allyval amibe fejenként 8-8 ember volt

    -lfg: a cryfest elérte a maximális méretet, már lassan az npcék is elkezdene cryolni

    -gazdaság: irtó sok crafter lelépett, 1 hónapja keresek craftert a Noble Wise Dragon King’s sword/dagger-ra

    -insta: a healer szerepét a chanter vette át, a cleric nemzeti látványosság lett, mely szökőévente látható csak a szerveren

    Ahogy hallom a dolgok asmo oldalon is ugyanígy, de legalább megvan az első szerver ami ki fog halni :D.

    Ahogy olvasom (Malachit) a többi szerón sincs másképp

    + mire kijön az új rendszer és esetleg valami ropogós új husit kapnánk addigra rég mindenki elmegy már a szerverről a populáció hiány miatt =/

    ”Ez már nem az a játék” – írják sokan… valóban, a régi Aion játékosok ideje leáldozott, rettentő kis részük fog csak az új ”fejezetben” részt venni.

  14. ááááááh, cry me more, fare the best. Az nc fail, mint mondottam és az is marad 😀 A Gw2-sök meg kezdhetnek rettegni mert ncwest kapja a supportot nem az arena.

  15. de könyörgöm honnan a [email protected]#omból szeditek hogy megint az nc failfestes kollegák menedzselik a játékot, amikor az arénanet vigyázott az első részre is, és valószínűleg a másodikra is ők fognak, mivel kb semmi más dolguk nem lesz, ugyanis nincs több játék amivel foglalkoznának. csak ez.
    remélem nekem van igazam, de ha úgy érzitek hogy nem, akkor még időben mutassatok egy forrást ahol le van írva az ellenkezője! nem akarok pofára esni miután kipengettem a játék árát.

  16. onnan vesszük, hogy már volt valahol cikként bejelnetve, másrészt pedig, nézd meg az egyet, elég régota ncfail supportolja azt is, és nem az arena net…

  17. Na megnéztem, gold acc felel meg a mostaninak csak olcsóbb lesz, lesz veterán a mostani előfizetőknek ingyé csak kicsit korlátozva és lesz free ugyancsak korlátozva. Ergo aki eddig fizetett annak olcsóbb lesz és aki nem fizet avval feltöltik a játékot, szóval evvel csak jobban lehet járni mint most. Amíg nincsenek ap itemek a shopban addig ez egy jó felállás sőt meg kellett volna lépniük előbb. Ha meg enchant lesz is azt csak 1x kell megvenni az annyra nemgond.

  18. Mzperx:

    ”Amíg nincsenek ap itemek a shopban addig ez egy jó felállás sőt meg kellett volna lépniük előbb.”

    Mz ! Amint olvashattad az utóbbi 98972374 hozzászólás erről szólt , h senki nem tudja h lesz e itemshop vagy sem, csak találgatnak. ( noha Szergely váltig állítja de ő csak a szopóálarc miatt szeretné ennyire =P )
    Talán ha van egy ici pici agy abban a 90 dioptriás szemüveggel ellátott koponyában (gameforge) akkor nem lesz itemshop és talán még új játékosbázis is érkezik… !!TALÁN!!

    senki nem tud semmit, de amúgy sztem előre fölösleges cryolni ( ne vedd magadra nem neked szól csak máshogy nem tudtam leirni :D) , a mostani helyzeten ( very ultra mega giga low server population ) na azon lehet cryolni :D.

  19. mmositen van leírás, ahol ugy írják, hogy lesz, valamint meowie másolt be questions and answerst a gameforgosoktól akik szintén megerősítették az itemshop létezését. (jelenleg ez tölti ki a legnagyobb idejüket…)

  20. lezs itemsop, de megmondták hogy NEM lesznek benne felszerelések, fegyverek, meg ilyesmik amiket megveszel és fel lesz öltözve a karaktered. jelenleg nem tudják mit rakjanak bele, hogy ők is jól járjanak és a játékosok is jól járjanak, de eddig ez a tuti.

  21. 3 angol szerverből lesz 1, meg nyitnak 2-3 újat mikor “ingyenessé” válik. Populáció is meglesz (unbannolt karikkal dúsítva), meg a friss, minőségi anyagnak is lesz helye. Happy end xD

  22. meowie, ncwest is mondta (sőt azt is hogy item shop se lesz), ez kb olyan, a wow új kiegje áprilisi tréfa volt kb 4 éve és a blizz leírta, hogy csak poén, ilyen tuti nem lesz SOHA, és láss csodát 4 év multán… =)

  23. Aki mostani előfizető és van maxos karaktere veteranként megmarad mindene karakterestöl megy át az új helyre. (álítólag, mert a hivatalos aoin oldalon ezt olvasgattam ki a hablatyból). Nem kell lvl1-ről kezdened a mostani karaketerd helyett. Ez eléggé marhaság lene. A mostani preorder closed beta Tempemet a fene se kezdené megint csupasz bugyiról 😀 Már relatíve korrekt gerben van és néhány ellen clast le is tudok vele püfölni 1 kis mákkal 🙂 Sorc, SM esélytelen a fa vagyok, fogas vagyok, tolókocsi vagyok, halacska vagyok megdöglötem 1 sec alatt, vagy a tolószékben megrágtak a bogarak efektudok miatt….

  24. Ez egy rohadtul egyszerű gazdasági döntés. Alig van előfizető, GW2 mindjárt érkezik(ha igaz, akkor enszíveszt lesz a support vagy nem), így inkább a kiadták a kezük közül az egészet és átveszi egy másik cég, aki lát benne fantáziát.
    Én személy szerint kíváncsian tekintek az f2p elé, mivel inkább játszom több játékossal, mint eggyel se. A mostani szerver populáció egyenlő a nullával, így szerintem mindenképp jót fog tenni a játéknak ez a változás.
    Az itemshop tartalmát pedig az új CM elmondása szerint közvetlenül a váltás előtt fogják közölni. Kíváncsian várom.
    Az viszont tény, hogy ha nem gold accountod van, akkor gyakorlatilag nem tudsz felgearelődni.

  25. gw2 elvileg ösz körül jön (Q3 ban nem)? tehát a tavaszias megjelenést eltolták kicsit, ha jól olvastam pár hete a gw2 blogon.

  26. GW2 closed beta pénteken kezdődik, de ugye ez nem jelent semmit. Habár én határozottan bizakodó vagyok, hiszen azért mégiscsak béta állapotban van a játék.

  27. closed beta ami igazából “alfa” mert belsöséges emberen kivül a kutya sem játszhat vele…

  28. nem attól alfa vagy béta hogy ki játszhat vele 😀

  29. nyilván, bár Closed Beta általában invitálos, tehát van lehetöséged neked is kiprobálni ha mákod van, Alfa meg általában zárt, csak a csapat tagjai…stb (ezért mondtam, hogy kb Alfa…)

  30. Ur isten mi ez a parasztlázadás, komolyan mondom tisztára kiégek rajtatok, föleg agrelen, nemértem minek ennyire fikázni egy céget csak azért mert egy játékot f2pre alakitják át, és persze egyértelmü, h akik fizetnek joval többet kapnak, mint akik nem, az lenne a szép ha nem igy lenne, ez a lényege…Akkora faszságokat tudtok mondani h az hihetetlen, egy szimpla ujitásrol van szo, annyi, h ugyanugy fizetsz, csak többet kapsz érte, kajak nemvágom mi ebben a szar…Ha meg nem fizetsz,akkor is azert ellehet lenni benne, de nem az a célja egyetlen cégnek sem, h az ingyenélö agreleket etesse,vagyis nem ingyenélö mert eddig fizetted baszod, ezért nemértem mi a problémád! Ezután is fizeted,és egyszerübb lesz mint most faszomnak kell a cry.Tiszta szánalom és szégyen amit itt össze nem hordtok de komolyan,nc kb 100-ik helyen sincsen a leggusztustalanabb mmot fejlesztö cégek listáján.Kiváncsi lennék sokan mit hoznának ki az egészböl akkor ha sajátjuk lenne egy mmo…Most ha belegondolunk,ugye van egy fasza alapjáték,ami sikeres is meg minden,kurva sok mindent tényleg szarul csinál,de vaze amikor jo dolgot csinálnak, akkor tényleg nemértem minek baszakodni …

  31. Mondjuk nemertem ez a szar miert keveri ossze a mondatokat a szovegben amit irok, de nem baj igy is kihámozhato:)

  32. Fincsi: forever fanboy, forever alone. 😀
    Vicces, hogy ingyenélőzöl, miközben törtön játszol. 🙂 Plusz lövésed sincs a f2p modellről 🙂

  33. 1:van rola lövésem,nemtudom miért hiszed azt h nincsen..:D
    2:annak, h törtön játszom, semmi köze nincsen a témához, teljesen más okbol tolom itt,nemtudom ebben mia vicces…:D Amugy ez nem fanboyosdi, hanem egyszerüen nemtudom ép ésszel felfogni, hogy ha vmi pozitiv irányba változik, akkor az miért szar?:DD Na mindegy ugy sem fogunk közös nevezöre jutni hanyagoljuk isXD

  34. Meg amugy is,minden cég maga határozza azt meg,h milyen modellt dolgoz ki sajat magának, nincsen arra semilyen szabvány, h egy f2p-nek márpedik ezt meg azt kell tartalmaznia,emezt meg amazt meg nem…Semmi ilyen nincsen,szal simán jó amit csinál, más játékokban is nyilván nagyobb elönyre tesz szert(gyorsabb exp,gyorsabb gearelödés stb..) aki fizet, a többi az meg igen is szopjon ha már fizetni nem akar, örüljön neki h rajta lehet a szerveren, nem h még hasonloan jo legyen a sorsa mint annak aki fizet ne vicceljünk már

  35. Játszottál f2p mmo-val, ahol vásároltál is itemshopban?

  36. Jah,Cabalban:D Meg ha jol tudom, itt is max enchant mefg ilyen hasonlo szarságokat tudsz vásárolni shopbol, ez szinte alap egy f2pben…Különben mi a tököm ösztönözne minden embert arra, h fizessen.:??

  37. mennyi pénzt hagytál Cabalban havonta? 🙂

  38. Nemtudom már, de ha 1ftnál többet, akkor már nem érte meg azért a fosért:D Amugy olyan 5.000…De most tisztázzunk egyet:most Aionban az encsiken meg az ehez hasonlo dolgokon kivül, lehet nagyobb elönyre szert tenni ha fizetsz a játékért? Jó persze az alapdolgokat leszámitva, mint h insta cd, plussz AP meg hasonlo szarságok…Gondolok itt gearre, mert ha pl egy fasza kis abyssfegyot vagy ruhát meglehet venni, arra én is azt mondom h nem fér bele, akkor megnyalhatják a bimbomat:) De nemhiszem h ilyen dolgok lennének….Most pl Lineage2özöm, ott is ez van az orosz innovánál, lehet venni exp boostot, egy csomo potit, encsiket armorhoz-fegyohoz meg a tököm tudja még mi mindent, viszont havi dijat nem kell fizetni…

  39. Na jo most kevertem a szezont a faszommal, mert ugye az esélynövelö szarokat most lehet megvenni, amikor meg majd vesz az ember havonta egy szarságot h neki jobb legyen, premium accot, akkor az még ugye ezeket nem tartalmazza majd.

  40. Fincsi, jelenleg Aion nem f2p és az itemshop sem annak megfelelő. Tele lesz ap/medál vásárlási lehetőséggel, meg ki tudja milyen finomságok (x napig %-os pvp attack/def talizmán, ap vesztés csökkentő, stb simán lehet). Széles választékkal, ami nélkül szopás lesz a játék, mint minden f2p mmo-ban… Függetlenül attól, hogy premium acc vagy sem, ami még gusztustalanabbá teszi.

  41. De várj, most ez találgatás, vagy tény, h ilyenek lesznek benne?

  42. Minden f2p mmo-ban vannak ilyenek, ne hidd, hogy Aion shopja leragad a mostani szinten… Majd meglátod. 🙂

  43. De nemrégen még az f2p mokban nem voltak ennyire szörnyü dolgok, most meg kiderül, h Aion még istenes a többihez képest(egyenlöre..:DD)?? Ne bazd má el Szergi, nemsokára karácsony van, hát milyen ajándékot lehet neked adni ezek után?:XD

  44. NC-nek gratulálj, ne nekem 🙂 F2P mmo-k nagyon rég így működnek már, tudnék mesélni… >_<

  45. engem csak az az egy dolog dühít fel, hogy aki anno megvette a játékot, még a legelején, preorder stb. én pl díszdobozosat (12k) de aki a collectors editions-t(mennyi? 15k?) és fizette a havidíjat (3500ft kb), annak mi az hogy nem a legnagyobb szintű accunt jár?? nem fizetett ezért a ****ért eleget??? még megint fizessen havonta, lóf***** lesz ez igyenes =( mi az h növelt cd az instákra mikor már 1000 végig ment mindegyiken! csukott szemmel végig tudnék menni TC-n, FT-n,SR-n,DP-n,Abyss instákon, erre cd-t raknak rá?? a drága jó nénikéjüket!! meg aki nem fizet semmi nem használhat brokert? ilyen alap dolgot korlátozni?? pffff

  46. Quote:
    Theres also the issue of the store. I can accept things like Skins and dyes for example but many will not be impressed if I pay for the gold pack and the likes of 100% supplements come along that are only available in the cash shop unless of course if they’re part of veteran rewards going forward this might be tolerated if equal amounts of both gold and orange 5 packs are included every month. There also the issue of game breaking items like ap items being sold in store will GF promise not to sell items like those in order to maintain game balance?
    The item shop content is really a tough one. And of course you are curious about the content
    We won’t sell power items and god forbid, we don’t want to sell equipment, weapons and such.
    However, I can’t give you more details. Those will be announced through the respective channels (newsletter, webpage, press releases, so on). We will release the item shop content before we start in February next year. So you can still decide on your own wether you want to flag your account for opt-in or not.

    Quote:
    GM support: Were supposedly gettin 38 GM’s who will look after the game, will they be for only THIS game and not be spread out across others? Will they actually investigate and ban real hackers (Made-in-greece has a few that have been recorded doin so) and not spend their time pissing people off and banning and muting people over one word swears in chat (theres a swear filter for a REASON, spamming obscenities in /3 is a different issue).
    Our support team will monitor the game. Not spread out to different games. Just Aion.
    We will investigate hackers, botters, cheating in general and more. Of course we need to monitor chat as well, after all there are some rules which need to be followed.

    Quote:
    And will GF actually listen to players and generally improve the game’s quality and not run it into the ground? People have looked at 4stories shop and it doesnt bode well as is details of stories about ridiculous bans and bad experiences reminicient of Ncfails L2 days.
    We are forwarding any concerns and issues and feedback to the respective ressources (in our team, to NC, etc.). And yes, of course improving the game’s quality is a priority.

    Quote:
    I have a rather important set of questions about the new servers.

    Will there be a temporary level cap of 50 as Aion 1.5 started?
    Not that I know of. The current level cap of level 55 will stay until it will be increased with 3.0.

    Quote:
    What will the rifting setting for Morheim/Eltnen be? Considering there are no twinks to start with.
    At the beginning, we will take over any restrictions made by NC as well as any setups for the rifting events. This also means: Sorry to say that but the settings for Morheim/Eltnen will stay for the moment.
    We might adjust it to players’ needs if necessary though in the future.

    Quote:
    Will our veteran rewards be applicable on this server/these servers?
    Since we take the game as it is, it should be possible. Yes.

    Quote:
    Will there be any other changes regarding this server to cope with the fact that nobody crafts consumables/gathers yet etc.
    What do you mean exactly? I might have an idea what you are aiming at but maybe you want to explain your question and go into detail :).

    Quote:
    I have Esoterrace cooldown scrolls will they work?
    I have no information about the instance cooldown scrolls, however this is noted down and will be answered as soon as I have the information.

    Quote:
    Me and many Legion Mates are Asking ourself can GF Change Aion How They want ( Mechanics/Events/Etc) Or do they need knock at Nc Soft and Ask about such stuff? Because if you have full acess to Aion you could Create Nice Events and Design the Game how we Customers Wish?
    We are publishers and stay publishers. However, we are in close relationship to NC and they already asked for feedback about several stuff.
    Events can be created yes. Besides the existing events in game, we want to hold events and competitions next to the game.
    Forum contests, cosplay contests, fan art competitions, reallife meet & greets, community reallife events. Everything like this is planned.
    For the ingame events, we are able to adjust some of the events. Not all of them but some.

    Quote:
    For Example: Many many many Pvpers like myself are unhappy about The Ap Cap in PvP which exist. so if enough customers give a feedback about this could GF Remove The Ap Cap or Increase the ammount of Ap that we can gain?
    The AP cap stays for now. And will not be removed in the near future. Increasing the cap is another option though and might be considered depending on your needs and the current game balance. I will forward this to our team for discussion.

    Quote:
    You say you will not imbalance the game and especially not the PvP balance yet your aion modal is doing just that.?
    As said before, the game will not change much. The item shop is the biggest concern right now as I can read it through various posts on various platforms. The content of the shop will be released early enough so you can either decide afterwards if you want to continue or not. Or even have constructive feedback we can forward.
    Sadly, that is all I can say for now. :/

    Quote:
    If your lot of experience in the past years of running games has made you better as a company at hearing what players needs are why does your company still have such a bad name.?
    We from the team are full of experienced professionals coming even from various backgrounds. We want to set a new standard for us. Yes, this game and you, the player base are a challenge but challenges are exactly what we seek.

    Quote:
    By which way will you protect the players from players using hacks?
    We have various internal discussions about this issue.
    Nothing is fix yet. As well at this point, we can’t tell you much.

    Quote:
    What will be the time line for 3.0 will NCsoft still be doing the work to release 3.0 on GF servers or will it be the 38 people that work at GF be working on it ?
    3.0 is a huge content update prepared by NC which will be delivered to us. We are servicing it. And we are still a growing team so it won’t stay with the current amount of people.
    3.0 will come. When exactly? I can’t tell yet. We will keep you posted though.

    Quote:
    Has GF only got a licence to run Aion from Ncsoft ?
    We are publishing it, but have a close relationship and close contact to NC.

    Quote:
    If so does this mean that anything GF wants to do with the aion they have to go ask NCsoft korean?
    Depends on what we want. Of course, if things need to be implemented ingame, which requires coding for example, this needs to be done by the developers of NC.
    We however are working this out together. It is not a “we want, you do, and give us the patch” relationship. We are in cooperation. That also means evaluating changes together with their developers. And then decide together.

    Again at this point, I apologize for not answering everything. I will come back tomorrow and be there for questions and feedback. 🙂

  47. bocsi a fenti írás hosszáért , de ha ez igaz amit itt írnak akkor én ebbe nem látok sehol abyss itemeket meg fegyokat.

    ha valakinek van más forrása arra hogy lesz akkor az irja be , vagy addig szerintem nem sok értelme van előre gerjeszteni a feszültéséget amíg senki nem tud semmit.

  48. nem gerjesztés, mutass egy f2p mmo-t ahol nem igy van (még a nemrég f2p modellre váltott age of conan is bevezette…) miért? mert az emberek veszik, és durván veszik, és pénz jön belöle, őket a többi nem érdekli (mintahogyan ncfost sem érdekelte, a 2 évig tartó cry festetek…)

    finyak, ha lenne mmo-m, per pill valahogy ugy kezelném mint a bluehole a TERA-t, nem azért mert egyszerüen fantasztikus játék, és nagy kedvencem…stb, hanem mert volt szerencsém megtapasztalni, hogy milyen mikor egy kiadó, egy szólgáltató törödik velem (játékossal) a pénzemért.

  49. Egyrészt az item shop tartalmát még nem hozták nyilvánosságra tehát bármi lehetséges, ahogy a GF fickó mondta: majd időben megtudod és eldöntheted hogy abbahagyod az aiont vagy sem.

    De mondok egy példát, amit simán el tudok képzelni abból amit mondtak és amit a sorok között vélek még látni. Ugyebár sok régi PVPs kérdezte, a killből szerezhető AP korlátot eltörlik-e. Erre a válasz: egyelőre marad úgy ahogy van, majd sejtelmes utalás arra hogy a jövőben több lehetőséget fontolóra vesznek.

    Mi van akkor, ha item shopban vehetsz olyat amuletet, ami eltörli az AP korlátodat? Szerinted mennyi AP-t lehetne így összeszedni egy nap, ha jó gearben beszabadul valaki a newbiek közé? Szerinted mennyire imba ha valak i napi többszázezer AP-t szerez, a medált pedig shopban lehet venni? Ja és a válaszok alapján az egyáltalán nincs kizárva hogy medált árulnak majd. Csak közvetlenül abyss fegyvereket és páncélokat nem fognak. Talán. Egyelőre.

  50. ahogy én nézem nem lesz ilyen , nem véletlen a 3 fajta user besorolás
    most kint van részletesen a dolog, szerintem tisztán látszik mit akarnak.

    beetesés megy starter packkel ami tényleg csak arra jo hogy körbetudj nézni és megtud izlelni milyen aion-nal játszani, de semmit nem tudsz elérni vele.
    Veteran rang arra jo hogy bármit betudj járni, de 70-118orás insta cd-k csak annak jok akik heti 1-2 alkalommal játszanak viszont azoknak teljesen használható.
    Ha akarsz is valamit elérni akkor kell a gold user ami ugye 10euro , kevesebb mint eddig , és aki eddig befizette az ezután is befogja , ha nem lesz itemshopban minden megvehető.Viszont játékos toborzásra az első két user verzio szerintem használható.

Comments are closed.