header image
 

Viszlát 2011 – Boldog Új Évet mindenkinek!

Azt hiszem itt lenne az ideje egy új postnak, hiszen az előző után már így is temérdek offtopic komment van és azért illik gondolni a mobilos olvasókra is. Január elsején mi másról lehetne postolni, mint az előző évről. Bár a blog már lassan egy éve passzív módban pörög, de azért az olvasók nagy része csak itt ragadt. Sőt. Meglepő módon a december közepén debütált ‘free2play’ hír óta a blog látogatottsága szinte megduplázódott. Lehet, hogy az Aion tényleg a reneszánszát fogja élni a közeljövőben? Nyilván a pakliban azért ott van a még nagyobb bukta is. Persze ki vagyok én, hogy jósolgassak. Majd elválik mit hoz a jövő az Aionnak. Pont a héten italoztam együtt néhány régi/új ismerősömmel, akikkel alig egy évvel korábban még vérre menő küzdelmeket vívtunk a Spataloson egymás ellen. Ilyen is csak egy MMOban történhet… Na de lássuk mit termelt a blog 2011-ben:

  • A blog idén 78 új posttal gyarapodott, így mára összesen 820 post olvasható a blogon.
  • Közel három ezer komment született a blogon, így immáron a blog megnyitása óta 13,500 comment született.
  • Az oldal kicsit több mint 300ezer látogatást regisztrált, ami bár lényeges visszaesés a 2010-es 1,3 millióhoz képest, de ha belevesszük, hogy lényegében zéró aktivitású az oldal, akkor ez még bőven szép. (Csak összehasonlításképpen, a felfutóban lévő TERA blog hasonló eredményt ért el.)
  • Az oldalmegtekintések igen szép számban más oldalakon található hivatkozásokból születtek, ezek közül természetesen a Variance Network oldalai emelkednek ki igazán, de szintén szép eredményt ért el ezen a téren az sg.hu Aion fóruma, az aionsource.com valamint a hivatalos aiononline oldalak.
  • Leszámítva a gyorstalpaló, hasznos holmik, szintezési guide és hasonló közhasznú lapokat a blog legolvasottabb postjai a következők voltak az idei évben:
    1. Beshmundir Temple – leírás
    2. Aion patch notes 2.5
    3. Aion-KR 3.0 – Hamarosan PTS-en
  • A legaktívabb kommentelők: Finyak, Kouta, Szergely, x3rb, meowie, mzperx, Agrel

Boldog Új Évet Kívánok mindenkinek!

~ by Menorel on .

Offtopic

107 Responses to “Viszlát 2011 – Boldog Új Évet mindenkinek!”

  1. Legaktívabb kommentelők Trololoooo…. 😀

    SWTOR karim 22-es 🙂 Trololooo 😀

    Hétvégén megpróbáltam alkotni valamit a Gladi főző tudományával, de annyira nem érdekelt, hogy hagytama fenébe.

    SWTOR nagyon jó sztori kidolgozással rendelkezik, csak ne pofáznának annyit minden npc beszélgetés alatt. Igaz a “humpa pumpa” és egyéb beszólásokon mindenki sírva röhög még mindíg. Valamint a disznók .ingva röfögő beszéde se elhanyagloandó móka 😀

  2. Nézegettem én is ezt az SW-t OWNED.tv-n, érdekes kis game csak ne lenne annyira csúnya, de tényleg és ehhez kell vas állítólag? Mondjuk úgy derülne ki ha megnézném gépemen. Most zárt beta van vagy mi?

  3. dec 20 körül óta élesben megy és nem kell túl nagy vas alá

  4. VAN EU szerver a ping miatt? meg mennyibe fáj?

  5. EU szerverek vannak tán valami 50-80-as pingem szokott lenni full poppos szerveren (néha azért belaggol, de nem zavaró nekem).

    Előfizetés ára kb. mint a WOW. Maga a game meg 13-15k. Graffal nincs bajom, igaz karakterek arcai kicsit lehetnének még kidolgozattab néha, vagy csak nekem tűnt néhány egyén haja olyan műanyagnak. (nekem kopasz karim van 😀 )

    A game élesben megy. Maxos karik egyre többen (szintben, geart nem tudom). A kaland és a beszélgetések továbbra is élvezetesek (néha már sok is a sok bla, bla, ami persze elnyomható). Beszélgetések közben 3 választási lehetőség van a kritikus pontokon, választás szerint kaphatsz light, vagy dark side pontot, vagy semmi se történik (némely válaszra meg a kompánionod is reagál /komálja, nem tetszik neki/)

  6. Malachittal csak egyet tudok érteni. Tényleg csak a karakterek kidolgozása az, ami kicsit elnagyolt. A grafika, a környezet, a zene az nagyon jó szerintem. Persze ez szubjektív, sokaknak nem tetszett a grafika, de szerintem megállja a helyét. Laggal én nem találkoztam, jól működnek a szerverek.
    Egy idő után talán a beszélgetés már kicsit sok.
    Ja, és smuggler FTW!!!

  7. 3.0ban van az az uj stat a magical cancelation az mi a bubanatos pélora jo?

  8. “A legaktívabb kommentelők: Finyak, Kouta, Szergely, x3rb, meowie, mzperx, Agrel”

    Na a troll Szergely … 😛

  9. Negatívumok eddig:
    – LFG rendszer a kőkorszakot idézi (konkrétan, írogatsz generalra hogy keresel erre arra csapatot és ennyi, de general is csak területenként működik, nem global szerver szinten)
    -AH: keresés full körülményes volt nekem. Vagy 4 keresési paramétert be kell állítanom ahhoz, hogy nyomhassak 1 általános keresést, melyből csinálhattam egy célirányos keresést adott itemre. Persze item név AH-ba gyors belinkelés kereséshez nem működött nekem, vagy rosszul csináltam valamit.
    -Űrharci rész kidolgozatlan még. Jelenleg csak szimpla küldetések vannak szabott időtartamban, melynek során fix útvonalat repülsz be. Max kerülgetheted a tárgyakat amik felbukkannak (aszteroidák, járművek, stb… és lősz mint a gép)

  10. Nem biztos h rosszul csináltál bármit is, irták h szegény game vmi iszonyatosan bugos állapotban van még, majd 1-2 év mulva..:D

  11. B.Ú.É.K.! Nesze neked Finyak! 🙂 …a legaktívabb kommentelő. Asszem ha megnéznénk a kommentjeid össz terjedelmét, és összehasonlítanánk az összes post terjedelmével karakter számban, akkor nem kizárt, hogy kiderülne, többet írtál a blogra, mint Menorelék a postokba 🙂

  12. Tudnátok ajánlani egy olyan szervert ahol viszonylag sokan játszanak?

  13. A grafikáról csak annyit, hogy ha a aionnak ilyen jó lenne… hát, akkor sose fikáztam volna az aion grafikáját.

    Sztem szép a grafika, de ugyanakkor – hasonlóan a SW1-2-3-hoz – nem hozza át azt a feledhetetlen hangulatot, amikor anno 84-ben először láttam a csillagok háborúját (az MTV1(!) adta le valamikor karácsony tájékán), és nem mellékesen nekünk anno még csak fekete-fehér TV-nk volt akkor.

  14. Konklúzió: kávéfőző fekete-fehérben: epic retro Star Wars élmény
    (sosem szerettem…)

  15. Üdv,
    Letöltöttem a 10 napos free trialt, hogy februárban egyáltalán megnézzem-e a játékot.
    melyik szerverre érdemes most menni, játszik még valahol nagyobb magyar társaság? Egyelőre spatalos asmo oldalon kezdtem egyet.
    Előre is köszi,

  16. asmoi oldalon legrosszab választás szerintem:D ha asmo,akkor perento vagy telemachus

  17. meridian:a grafját még nem láttam “élöben”, de emlékszem voltak olyan vakok itt ezen a forumon, akik a AoCra is azt mondták, h ha Aionnak olyan grafja lenne semmi probléma nem lenne vele..XD Pedig AoCnak kb olyan grafja van aionhoz képest, mintha visszamennénk az öskorba XD De majd meglesem ezt az swt is ennek lehet jobb:) Bár videok alapján vannak még egyenlöre kétejek

  18. Ja ami a lényeg!!: hallottátok, h stohl buci elsirta magát a börtönben???? Szerintem ettöl szenzáciosabb hir nem is lehetett volna a mai napra, sajnáljuk együtt szegény bucikát!!

  19. FINCSIKE! EZ : <<<>>>

    tudtam én h hiányzott valami a mai napomból!

  20. hoppá eltűnt a mondókám a kacsacsőr között D:

  21. De hagyd má magad fehér, van ettöl nagyobb hir is:Megszakitjuk adásunkat, világszenzáció! 2 mangalica coca vérremenö csatát vivtak egy fél vödör moslékért! Tragikus végkimenetele lett az események, az egyik coca eltávozott az élök sorábol, a másikat 3 napi koplalásra itélték. A desznyonak igy elfogyott a zsirja, és mangalicábol visszaminösitették mezei disznóvá.

  22. micsoda poénok…
    AoCnak meg tényleg sokkal szebb grafikája van mint Aionnak (jobban is van optimalizálva már) és akkor még DirectX 10 ről nem is beszélünk…
    bár tény, hogy nem egy müfaj igy nem fogsz ott látni csillogo villogo kardokat, de ha szemed is lenne, nem csak üveggolyó a helyén, te is belátnád. az hogy neked olyan géped volt ahol a min grafon is szaggatott (ahol valóban csunya) az már nem a játék hibája.

  23. Én már nem is vagyok aktív^^ 😀

  24. csak úgy összehasonlításként fincsinek:


    (Egy AoC grafika fullon)


    (Egy Aion 2.5 grafika fullon)

    Ha ezután sem látod a különbséget, akkor a szemészetre kérj egy beutalót.

  25. full grafon tolok mindig mindent cence,és még idig te vagy vak,hanyagold már magadat

  26. Meg amugy is szar videokat tettél fel,mert “élöben” nem ilyen az AoC,illetve Aion sem. Aion még csak nem is hasonlit arra amit belinkeltél ide az én monitoromon:) Idiota…

  27. ofc én vagyok az idióta, hisz a te géped mikor aocoztál a medium grafot sem volt képes vinni, minimumon meg trágya, ahogyna aion is. full grafkon de már mediumon is bezuzza minőség ügyileg. de persze számodra nem mérvadó semmi mert ugysem igy néz ki SZERINTED. és ami nem ugy van ahogy SZERINTED az már hülyeség, illetve kamu és nem is ugy van… (a videokat csak azért linkeltem, mert aki innen van kb mindenki tudja aionnak milyen grafkoja van, mert játszott vele valamilyen formában, mig aoccal nem biztos, viszont az tuti, hogy ha rákeresel youtubeon az aoc dx10 re, megannyi bámulatos videot fogsz találni (normális felbontás, normális ingame beállítással hisz ott kicsit komolyabb a beállítás és szélesebb körü mint pl aion, ami olyan, hogy az ember szája tátva marad,) viszont nem biztos hogy mindenki tudja aocnak milyen van, a videó által ha érdekel is valakit viszont megnézheti és leszürheti a tanulságot (miután megint felhoztad a saját hülyeséged a kommentedben)

  28. Szeretem amikor tudod, h én milyen grafon tolok vmit:) Aionnal amikor toltam az elején, akkoriban volt szar gépem, és siegre pl nemnagyon tudtam menni, de aoct full grafon nyomtam. És igen, ha faszságokat irkálsz, akkor te leszel a hülye, ez egyértelmü 🙂 Meg lehet, h aocban a környezet részletgazdagabb,de itt ki is fujt a “nagy elöny”. Ami a lényeg, ha aoct betolom a gépbe, és utánna váltok aionra(nem mostanában probáltam de attol még nem változot semmi),akkor az egy nagy fellélegzés, h végre vmi graf, ha pedig aion után betolom aoct, akkor meg az az érzés fog el,h ur isten ez mi a fasz. Azt az egyet elismerem, h a graf szintje bizonyos szintekig szubjektiv vélemény,h mi a jobb, de itt erröl szo sincsen. Érdekes, nálad mindig minden máshogyan müködik mint nálunk….

  29. Kiváncsi vagyok,amikor ezt a sok faszságot összeirkálod, ilyenkor be vagy tépve?:D Vagy kajakra nem vágom, tényleg el is hiszed amit irsz? Mert néha kétlem..:D

  30. hallod fincsi, legalább járj utána valaminek aztán beszélgessünk oké?
    “de aoct full grafon nyomtam” – hogy nyomtad volna full grafkon mikor még Aion elött probáltad ki, tehát full grafkon eleve nem nyomhattad, hisz aionnál JÓVAL nagyobb gépigénye van.
    “nem mostanában probáltam de attol még nem változot semmi” – megintcsak hülyeség, azóta lett normális dx10, átesett aoc is egy hasonló grafikai tuningon mint aion, csak ott optimalizáltak is , nem csak a szöveg ment.
    “Meg lehet, h aocban a környezet részletgazdagabb” – valóban, a környezet SOKKAL részlet gazdagabb mint aionban, de a karakterek is ott vannak, illetve beolvadnak a részlet gazdag környezetbe, (lásd video) egy stilus, minden részlet gazad szépen kivan dolgozva, a karaktereknek mimikája van…stb, ellenben aionban egy részletszegény környezet, amibe berakunk egy hq karaktert ami tökre nem illik bele de tökjó, (igen a karakterek valóban részlet gazdagok aionban ÉS AoCban is.)
    “Ami a lényeg, ha aoct betolom a gépbe, és utánna váltok aionra(nem mostanában probáltam de attol még nem változot semmi),akkor az egy nagy fellélegzés, h végre vmi graf, ha pedig aion után betolom aoct, akkor meg az az érzés fog el,h ur isten ez mi a fasz.” – Dobd ki a géped, vagy állítsd be a grafikát, végső esetben a szemészetet tudom ajánlani. A fentebbi videó is rádcáfol, felsleges is tovább ragoznom.

    (én a véleményem ugy formálom, hogy probáltam is, mig te fellépsz valahova 5 percre, 1000 éve, 0 grafikán véleményt formálsz, és azt hiszed igazad van.)

  31. és emellé még probálsz személyeskedni is, miután érzed, hogy nincs igazad, de gondolod, hogy engem sértegetsz vele, pedig csak magadat égeted.

  32. Azért személyeskedek, mert agyilag kicsit nehéz birni,amikor 100adszor is elugatom, h ne akard már tölem jobban tudni, h én mikor milyen beállitáson tolok milyen játékot,de te idejössz, és megmondod nekem! Nem azert személyeskedem, mert nincsen igazam, hanem azert,mert akkora nyomorék vagy,h ugy probálsz meg egy saját faszságot megformálni,h te jobban tudod h én mikor mit csinálok mint én magam! AoCt full grafon toltam,mert akkoriban jobb gépem volt,mint mikor elkezdtem aiont,utánna egyszer késöbb (2 gépcsere után meg 1év aion után) megint kiprobáltam aoct,de mivel pont a graf volt az,ami miatt majdnem büfiztem egyet aion után, ezért azonnal ment is az uninstallba…Szal ezt a dumát,h “hallod fincsi, legalább járj utána valaminek aztán beszélgessünk oké?” Ettöl jobban, h kiprobálok vmit,hogyan is tudnék utánna járni??Pl megkérdezném töled??:DD Komolyan mondom,tényleg idiota vagy,ezt mint tényt közlöm,hidd el,nem csak akkor tud személyeskedni vki,ha rájön h nincsen igaza….De persze ebben is neked van tuti igazad,mert persze h igy van.És még én dobjam ki a gépemet és koccoljak szemészetre..XDDD

  33. így van fincsi! te biztosan full grafikán toltad, és hát az egy kaki AIONHOZ KÉPEST! teljes mértékben igazad van…
    Attól, hogy elmondasz minden fogyatékosnak még mindig nem engem minősítesz, de majd ha felnősz talán rájössz te is, addig meg beérem azzal, hogy a cimbik megpaskolgatják a vállad, hogy hú de menő vagy, merthogy letudtál nyomorékozni valakit!
    Még egyszer gratula!


    Biztosan ilyen grafikával toltad, és megkell, hogy mondjam, ez tényleg szarabb mint aion….

  34. Nem azért mondok ilyeneket h menö vagy akármi, te egy kicsit zavaros elméjü vki vagy, hanem azért, mert itt vissza kell fognom magamat, és csak ennyi jön ki belölem, élöben hidd el, ha vki ekkora nyomorék retard lenne, már kapott volna olyat h megcsuklik, de itt ez nem igy megy a neten. És ne gyere azzal h szájkarate meg stb….,egyszerüen csak elmondom mi van, mi lenne…Pl ha vkinek 10edszer is elugatok vmit, és akkor sem érti meg, (esetünkben ugye azt nemtudod felfogni, h max grafon toltam aoct),akkor annak bizony jár a tasli, ennyire egyszerü, mert azt kicsit utálom, amikor más jobban tudja helyettem h mikor mit mivel és miért csinálok, mert az a más “ugy gondolja mert…”, ez gyenge elmére vall, és az ilyeneket ütni kellene. Bár tudom te rozsa bimbo lelkü kiscserkész vagy, és ha megmondják neked h mikor mit mivel csináltál, és még vissza is ugatnak, akkor te simán az asztal alá söpörnéd a témát, hát nem vagyunk egyformák

  35. =)
    haladunk!

  36. és szép védés! ;D

  37. Amugy meg nem kell linkelgetned, mint mondtam játszottam aocval,aki meg nem,az meg még “félrevezetödik”,ugyanis “élöben” sokkal szarabb a hatás, habár az utoljára belinkelt videod az kb realis, ott pl konkréttan látszik mekkora egy fos:D Erre még rájön az iszonyatosan bénára sikeredett mozgás, és ez a kettö együtt egy olyan összhatást kelt, amit bizony egy jobbhoz szokott szem nemnagyon tud sokáig elviselni. Legalább is egyetlen jelenetet sem találtam, ahol pl jobban kilenne dolgozva egyetlen karakter is, egyetlen tájbéli momentum vagy akármi, annyi, h aocban van pár helyszin, ami kicsit részletgazdagabb, de ugy álltalánosságban maga az aocs tájak is iszonyatosan kopárak és sivárak, ebben a pontban megegyezik aionéval, viszont a karik kidolgozottságát nem is lehet egy napon emliteni,pedig aion sem mai csibe már

  38. “és szép védés! ;D”

    Tényleg nemtudom megérteni, h neked miért számit minden egyes tény közlése védésnek meg háritásnak…Bár lehet te nem szoktál közölni, csak háritani meg megmagyarázni ezért lehet:DD

  39. nem esett le mire irtam, mindegy is 🙂
    az egy lapon és nem egy napon szokott lenni, és legyen ugy fincsi, a videot még mindig nem neked linkeltem, hanem annak, hogyha netán valaki unatkozik ebben a nagy pangásban, és még nem hallott róla, vagy nem probálta, most free, és kiprobálhatja, a grafikában nem fog csalodni, sem minőség, sem optimalizálatlanság terén (khm khm Aion ugye?) és ha Aion nem mai csibe, akkor AoC ot meg se említsd oké?
    A mozgásra annyit tudok mondani, hogy tudom, hogy neked a homár kocogás (2.5 után asmok is elyként futnak ne felejtsd el.) jobban bejön mint mondjuk egy ember 80kg os felszereléssel való futása, ez is ízlések és pofonok.

  40. Ez volt utolsó AoC al való kommentem is, mint ahogyan a TERA-sokat is befejeztem, hiszen ez egy Aion fanpage, veled meg a kommunikáció próbálkozása is felesleges hisz nincs egy önálló véleményed és ezt személyeskedéssel próbálod takarni, mert azt hiszed ez inzultál engem.

  41. Ezzaz hölgyeim, végre egy kis catfight! 😀

  42. Rendezhetnétek ilyen késő esti, lefekvés előtti párnacsatát is, az olyan cuki… :3 Aztán egy forró éjszaka egy takaró alatt… szép pár lennétek 😀

  43. te naív, tudod, hogy a szívem csak a tiéd, suhsié, a nutelláé, és a komodoré… XD

  44. Shhhhh… ;D

  45. kb a 2. ilyen az Aion és az AOC grafja után lepörgettem Szergi kommentjéig 🙂 Tlololoo 😛

  46. Én sem tudnám elolvasni az tuti:D

  47. Mit olvastam? Balablabla (Finyak) aztán Bölblöblö (Kouta) és ez ment felváltva. Aion meg olyan amilyen karakterek szépek ,de igen textúrákat meg úgy ahogy a cseszett motort újra kéne írni és cryenginek van ilyen generációs lagg hibája meg minden örökletes betegsége. ArcheAge is hasonlókat produkált ahogy olvastam ,pedig az már átváltott CryEngine 3!-ra. Akármilyen szép meg minden a CryEngine 3! és nem a 2 ,mert az már hulladék ,TERA motorja jobban van megírva és itt most nem a TERA-t ajnározom ,hanem Unreal Engine 3-ból mit hoztak ki. Aionnál a gamecode is nyerk ,hogy BlackVelvet CM hölgyet idézzem. Amúgy már 3.0-ban CryEngine 3-at igértek aztán szarnak is rá a developerek. Amúgy AoC meg hiába néz ki jól ,bebukott anno és amúgy sem hinném az a menő játék manapság. Ráadásul Kouta a TERA fan szájából. Legalább a TERA-val hasonlítanád ,hogy Fincsi fölött biztos nyerj ,bár Fincsi még a TERA-t is megpróbálná leverni az érvelésével. 😀 😀 😀

    Mikortól van ftp? Azt olvastam febrúár 12.től csak ,ez igaz? Lehet visszanézek az utolsó paytplay hónapra akkor.

    Nem igaz megtörtétek a csendemet. 😀 DE EZT a catfightot kommentálni KELLETT!

  48. wait what? Így van, AoC bebukott startnál viszont azóta csak jobb (hisz mély pontról csak felfele lehet menni kb) Elég sok játékosa van per pill (ő is f2p modelre váltott kicsit más modellel mint Aion) menőnek nem menő, mert nem minden karakter tab 1-2-3 (meleek) és sok egyébb miatt sem, nem is az a kategoria, TERA fan? csak azért mert számomra tökéletes a játék, még azután is hogy probáltam ha ez fanság, akkor igen fan vagyok.
    TERA-t nem keverem ide, régóta nem említettem ezen a forumon, arról már volt egy “fight” de ez maradjon meg Aion résznek, ha akar valamit ott a TERA blog.
    Azért meghogy megprobáljam meggyözni mégcsak bele sem kezdek!

    én ugy tudom február 1. től lesz ingyenes.

  49. Vmi majom aionsourceon azt írta feb 12 ezért se értettem ,hogy mi van.

  50. lehet szergely trollkodik csak 😛

Comments are closed.