header image
 

Szülinap#3: “Best Ever” témák

Eredetileg ezt a postot szét akartam bontani több darabra, majd úgy döntöttem, hogy így egyben a “Best Ever” cím alatt sokkal kerekebb lenne a történet. A post célja: A szülinapi event kapcsán szeretném a magam szubjektív szempontjából kiosztani a pozitív és negatív legjobb díjakat.  Pont ez lesz a blog 560. postja (valójában 561, mivel közben befutott a “brékingnyúz” post), úgyhogy 559 postnyi alapanyagot próbálok most feldolgozni. Picit talán fura lehet, hogy az egy éves születésnap alkalmából már “minden idők legjobb” díjakat osztogatunk, dehát ki tudja mit hoz a jövő. Különben is a születésnapok kapcsán, hajlamosak az emberek túlkapásokba bonyolódni.

Pozitív “Best Ever” Post:

Ez egy nagyon nehéz kérdés. Mely post volt szerintem a legjobb? A dobogósak között ott szerepel mindenféleképpen a Tera FGT#1-ről készült post, és az “Aion: A véres valóság” post is. A Tera-s postot azért sorolom ide, mert hatalmas élmény volt kvázi nulláról postolni az élményeket egy vadi új játékról. Ami sajnos már nem látszik a post végén, az a több mint 100 comment, amiben az akkori paradoxos közösség folyamatosan bíztatott és dobálta a kérdéseket, hogy miket nézzek meg. Az a post összességében 5 vagy 6 óráig készült hatalmas interakcióba. Az “véres valóság” post a blog kétség kívül talán legmerészebb vállalkozása volt. A még meg sem jelent Aionról készült egy “leleplező” cikk, amiben egy tapasztalt játékos (koreai CBT óta tolta) őszintén elmondta, hogy mit várhatunk a játékról. Akkor mindenki (még magam is) azt hajtogattam, hogy ez nem igaz, nálunk nem ilyen lesz, mi mások vagyunk. Egy év elteltével azonban be kell lássam, az akkor leírtak nagy része szóról-szóra megismétlődött “nyugaton” is. Valószínűleg néhány potenciális játékost elfordult a post miatt az Aiontól, de akik elolvasták és annak ellenére belevágtak a játékba, azok legalább felkészülhettek egy picit. A dobogó csúcsáról viszont egy sokkal kellemesebb téma taszította le ezt a két postot, nevezetesen: “Mese a rank6-os legendary legionról!“. A post bár az én nevem alatt jelent meg, de valójában Z írta a 90%-át, én csak belemaszatoltam a végébe és jól elrontottam. Mindenesetre az biztos, hogy akik elolvasták a postot azok felejthetetlen élményekkel lettek gazdagabban. A post még a mai napig aktuális, ezért aki akkor nem olvasta el, az most nyugodtan veselkedjen neki. Popcorn és kóla kötelező mellé.

Amely post éppen csak hogy lecsúszott a dobogóról:

  • Ember a holdon? Mik vannak!” – Szegény “Hétfő” a nagy belépője után jól eltűnt, még egy-két alkalommal volt online de csak pár percre.

Negatív “Best Ever” Post:

Na ez már egy sokkal nehezebb kérdés. Saját magamat kellene kritizálnom, melyik volt a legrosszabb, legkellemetlenebb, legfeleslegesebb postom? Biztos volna egy-két önjelölt olvasó, aki sorolni tudá ezeket, de itt ugye nekem kéne választanom. Egyrészt kellemetlenül érintett a teljes “Mennyi az annyi?” rovat, ami a paradoxról történő visszaköltözésünk és a blog újbóli beindulása után történt. Akkor nagyon úgy éreztem, hogy mindenáron bizonyítanom kell a magam igazát, ma már lehet nem így tennék, de ettől függetlenül nem szégyellem azt, ami akkor megjelent. Ha innen nézzük, akkor a negatív “Best Ever” díjat sokkal inkább az a tény érdemelné, hogy egyáltalán belementünk a paragidma és a variance blogok összevonásába. Felelőtlen és öntelt volt azt hinni, hogy egy frakció alapú PvP játékban lehet kulturáltan egy közösségbe szorítani az ellenfeleket. De persze most itt a postokról van szó. A “Sötét napok jönnek” sorozat már inkább kiérdemelné a face-palmot, mert bár tök jól felvezette a TSW blogot, de pofátlan módon a sorozat felénél beleuntam és se szó se beszéd félbehagytam a nagy nyomozást (ami később többen szóvá is tettek). Ez van elfogyott a lendület. Ami viszont azért odafér a dobogóra: “Egy kis visszatekintés“. A postban nagyon jól megszakértettem, hogy bizony az Aion mennyivel másabb lett volna, ha nem rántják vissza a tervezőasztalra és nem csinálnak belőle valami nagyon mást. Később megtudtam, hogy ez a videó egy nagyon korai Aion prezentáció volt, amikor még a game engine nem volt kész és egyszerűen a “Tabula Rasa” motorjára rakták rá a játékot. Valójában egy percig sem volt tervben, hogy a videóban lévő dolgok közül bármi is benne lesz a végleges Aionban. Szintén ilyen mellényúlás volt a “A Divine Dragon balhé” post is.  A köbméteres szakértés után néhány héttel kiderül, hogy a belső körös fortressek bármelyik fragmentet dobhatják, ezt később valamelyik postban persze le is írtam. Ami viszont a dobogó csúcsára való: “A Mau form és én“, a mai napig nem értem, hogy ezt a postot miért adtam ki. Egy iszonyat nagy placeholder, ennél lényegesen igényesebb és hasznosabb postok is a “trash”-ben porosodnak, csak azért, mert a végtermék nem ütötte meg a szükséges szintet. Ez van, 560 post közé csak-csak bekerül néhány gyenge próbálkozás is.

Pozitív “Best Ever” Comment:

Itt már nagyon bajban lennék, ha rangsorolnom kéne, hiszen a blog fennállása óta majd 4200 comment született. Ezért totálisan szubjektíven próbálom odaítélni az emlékeim alapján a díjat. Részemről a nyertes:

  • Topic: “Karbantartás és 1.5.1.10-es patch
  • Comment: CsenkyTamat holnapi postja? : “Folyamatosan csinálunk valamit, amiról még nem tudjuk, hogy mi, de majd ha megsejtjük, hogy mihez van egyáltalán halovány köze, akkor megkérdezünk valakit, és akkor hamarosan majd jelzünk felétek arról, hogy mit nem fogunk csinálni a következő fél évben. De legalábbis a twittert nézzétek feltétlenül, mert abból mindig kiderül valami. Ha valamelyikőtök kitalálja hogy mi, várom a pm-et.” Siralom. :)

Negatív “Best Ever” Comment:

Bár a negatív “best ever” comment kategóriára elég komoly sor ácsingózik, mégis úgy döntöttem, hogy nem lenne fair felhántorgatni a múltat és olyan témákat elővenni, amiket jobb ha nem teszünk. Ha politikailag korrekt szeretnék lenni, akkor egy saját kommentemet kéne kiemelnem, de az elveimmel ellentétes lenne az, hogy csak azért mutogassak magamra, mert nem akarok másokat megbántani. Hónapról-hónapra megjelentek itt tiszavirág életű “sztárok” akik mindent megtettek, hogy a commentelés adta web2-es lehetőségeikkel magukra irányítsák a reflektor fényt, és bizonygassák, hogy nekik mekkora önfeláldozás ezt a blogot olvasni, követni. Persze a legtöbbjük minden bizonnyal a mai napig megvan róla győződve, hogy mennyire igaza van és még az is lehet, hogy bizonyos szempontokból igazuk is volt, de összességében a commentek stílusa és az abból kikerekedő viták kétség kívül viszik a negatív “best ever” kategóriát. Ha feltétlenül győztest kelleme hirdetni, akkor talán egy megosztott díjat tudnék átadni mindazoknak, akik tipikusan azok az ember, akinél ha elfogynak az érvek, akkor odatolnak a mondat végére egy “kurva anyád”-at. Van ez így.

“Best Ever” keresési lekérdezés:

Ebben a témában nincs értelme pozitív meg negatív győztest hirdetni, hiszen a searching term-ek közül csak a viccesek lehetnek érdekesek. Most a foci vb ideje alatt elég sok vicces focival kapcsolatos keresés jutott el a bloghoz, persze a vb-től függetlenül azért volt néhány egyéb vicces téma is:

  • a foci egy mámor“: Na igen, de vajon mit akart ezzel a kereséssel elérni?
  • deaktivált szó jelentése“: Bármit is jelentsen, az neked jót nem jelent…
  • divine blog“: Látom magam előtt, ahogy az isteni áldást keresve bepötyögi az “divine blog”-ot a googlebe és képébe kapja a “divine fortress” ostromlásáról szóló postokat, majd lelke szakadtából rohan ki az utcára és elkezdi ordibálni “ITT AZ APOKALIPSZIS!!!”
  • fogszabályzó árak“: Azt, hogy a google, hogy a francba hozta ki erre a “1.9 EU/NA infók” postot azt nem tudom, de az biztos, hogy az illető helyére röhögte a fogait, amikor meglátta, hogy mit hozott ki neki a google.
  • gyere vissza“: De most komolyan, mi visz rá valakit arra, hogy beírja google-be: “gyere vissza” ???
  • hogyan szivassunk meg valakit?“: Pl. úgy, hogy javaslod neki: írjon be hülyeségeket a google-be. Nálad működött…
  • lógó csöcs“: Fene a gusztusod. Kár hogy csalódnod kellett, amikor képedbe kaptad a “Last Stand logó pályázat” postot.
  • nyuszi nyalás“: Ehhh, ez meg mi? Na ne…
  • a wowba melyik a legjobb class a warrior“: Ez most kérdés akart lenni vagy kijelentés?
  • valami buzlik daniaban mire mondjuk“: Drága barátom fussál neki a Hamletnek és akkor talán megérted…
  • aion hogyan lehet közlekedni a frakciók között“: karakter törléssel
  • blog témák“: Az már tényleg a legalja, amikor a google-n kell keresni témákat a blogodhoz…
  • aion hol van jó drop rate“: A PTS-en

Oké, ezek mind szépek és tényleg csak a “jéghegy” csúcsa. Csak júniusban a google webmastertoolban rögzített keresési fogalmak közül 76ezer vezetett a Variance Blogra. Szóval van ott még sok hasonló aranyosság. De valahogy csak győztest kell hirdetni. Nos erősen szubjektív és szemét is leszek egyben, nekem ez a searching term tetszett a legjobban és gondolkoztatott el leginkább: “after wow and aion, what mmo next

Ennyit a “Best Ever” témáról. A következő szülinapi szeánsz a “thanks to…” téma körül fog kavarogni.

~ by Menorel on .

Offtopic

2 Responses to “Szülinap#3: “Best Ever” témák”

  1. Semmi törperanger miragent kalandjai emlegetés? I r sad

  2. Most elérzékenyültem! 🙂 De azért a best ever képpostot hiányolom kicsit… :))

Comments are closed.