header image
 

Képeskönyv – Ötödik fejezet: 2.0 Part I – Sematariux és Padmarashka

Ha most rákérdeznék hogy, ki tudja mi az a Dramata minden bizonnyal kb két ember tudná, és ők is tőlem. A Dramata a Balaurok egy olyan alfaja akik hatalmas erővel rendelkeznek de mégse voltak képesek teljesen sárkánnyá változni ami miatt a többi Balaur lenézi őket. Az ilyen Balaurok általában sötét és eldugott helyeken élnek az egyetlen olyan lényekkel körülvéve akik nem vetik meg őket, a saját ivadékaikkal. Annak ellenére hogy a Balaurok között számkivetettnek számítanak mégis fontos a szerepük ugyanis a Dramatak igazi keltetőgépek, és az általuk világrahozott porontyok bizony 100%-os Balaurok éppen ezért az ellenük folytatott háború fontos eleme hogy leszámoljunk a Dramatakkal és elvágjuk az utánpótlásukat.


Tartalom:

01. Environment
02. Environment – Gelkmaros
03. Instanced Dungeons – Haramel
04. Instanced Dungeons – Haramel Videó
05. Instanced Dungeons – Nightmare
06. Instanced Dungeons – Taloc’s Hollow
07. Instanced Dungeons – Udas Temple
08. Instanced Dungeons – Udas Undeground Temple
09. Instanced Dungeons – Udas Temple Setek
10. Instanced Dungeons – Debris of Abyss
11. Instanced Dungeons – Debris of Abyss Videók
12. Instanced Dungeons – Haramel Loot
13. Instanced Dungeons – Taloc’s Hollow Loot
14. Instanced Dungeons – Udas Temple Loot
15. Environment – Corrupted Underground City/Fortress Loot
16. Instanced Dungeons/Quests – The Weapons of Siel
17. Instanced Dungeons – Debris of Abyss Loot
18. Instanced Dungeons – Chantra Dredgion
19. Environment – Word Bosses – Omega
20. Environment – Word Bosses – Ragnarok
21. Environment – Word Bosses – Sematariux & Padmarashka
22. Environment/Quest/Abyss – Kaisinel/Marchutan Weapons

Desu

Eddig ugye két Word Bossról volt szó, Ragnarokról és Omegaról, most a maradék kettőről lesz szó. Az RP-s bevezetést sem unalmamban írtam szóval a maradék két boss bizony 1-1 Dramata. Sematariux Inggisonban, a Forest of Antiquity-ben vert tanyát, Padmarashka pedig Gelkmarosban a Fang of Earth-nél. A két boss között nagyon sok a hasonlóság ezért kerültek egy cikkbe. Így elöljáróban annyit elmondanék hogy a legjobb próbálkozás amiről hallottam az valamivel 75% alatt volt, én nem tudok róla hogy valamelyiket is megölték volna Koreában ami jól mutatja a nehézségüket. Amennyit ki tudtam venni ide már erősen szükség van az Union rendszerre és a Deity transform-ra. Ebből adódóan a boss skilljeiről nem sok info került fel de majd nézem folyamatosan.

Mint azt említettem a két boss Forest of Antiquity és Fang of Earth-ben vert tanyát, ezekről a helyekről azt kell tudni hogy ez elég keményen 55-ös hely tele elite és hero mobokkal, bizony, eddig főleg neves mobok voltak hero besorolásúak de itt még a random szörnyek is azok. A két boss egy elzárt barlangban található, ebben az a poén hogy ahhoz hogy bejussunk rendelkeznünk kell egy kulcsal amit a területen lévő mobok dobhatnak, és egyszer használatos. Tehát ha te szeretnéd megölni ezt a bosst akkor 50+ embernek ki kell farmolnia a kulcsot 55-ös elite/hero mobokból.

Ha bent vagyunk a barlangban akkor kapásból láthatjuk is a szörnyet néhány segítő társaságában. A barlangban minden mob 57-es legendary, ez azért érdekes mert van kb 4 darab örző is a boss mellett akik egy pajzsot tartanak fent ami egy buffot ad a bossnak amitől nem lehet sebezni. Tehát a segítők leverése az elsődleges feladat utána pedig a jöhet a boss.

A két boss egyébként teljesen ugyan azzal a loot-al rendelkezik egyedül a tárgyak elnevezésénél van különbség szóval ha elnézitek nekem ezt a kis lustaságot akkor csak Sematariux lootjáról raknék be egy tapétát. A fegyereken érdemes megfigyelni az alul található kis szöveget ami így hangzik: “You can sense a power inside the weapon that has been halved and is now incomplete. If you ever manage to find the other half and merge it together, you may witness its true power.”
Ez ugye annyit jelent hogy a fegyver ketté lett törve és most hiányos, de amennyiben valaha is megtaláljuk a másik felét és összeillesztjük akkor tanúi lehetünk az igazi erejének. Namármost Menoval volt némi brainstorming a dologról és minden bizonnyal ez egy quest lesz később mivel egyelőre nincs a kliensben semmi arra utaló jel hogy benne lenne a fegyverek másik fele, másrészt meg minden bizonnyal nem armsfusionről van szó hiszen az egykezes tárgyakon is rajta van a szöveg.  Szóval aki tök véletlen szerezne egy Dramata fegyvert az ne dobja ki.

Egyelőre még nem készült összeszedett gyűjtemény a cuccok kinézetéről, elszortan láttam egy két fegyverről de nincs kedvem bogarászni szóval majd ha lesznek képek akkor kirakom őket külön postba. Mint alant látható Eternal fegyverekről, egy pajzsról és Fabled páncélokról van szó.

~ by baaldroth on .

Aion

13 Responses to “Képeskönyv – Ötödik fejezet: 2.0 Part I – Sematariux és Padmarashka”

  1. Ezekkel a dalmatákkal, vagy mi ez még sok gondunk lesz. Aki úgy érzi, hogy leküzdhetetlen késztetést érez egyik-másik fegyver modelljének a megtekintésére, az addig is aionarmory.com-on a “3D model viewer”-rel meg tudja tekinteni.

    Csak egy apró helyreigazítás: Igaz, hogy a Dalmaták rejtélyét talán csak két ember ismerhette ezidáig, de az alaptalan vádaskodás, hogy mindkettőnek te mondtad volna el. Valójában ez úgy történt, hogy te elmondtad az egyiknek, aki a szemed láttára parádézott azzal, hogy elmondta a másiknak és pancsolt a te dicsőségedben kerek 0,5 másodpercig.

  2. Mintha írtatok volna valamelyik korábbi postban arról, hogy az ilyen world bossok szisztematikus farmolását meg szeretné akadályozni az NCSoft. Arról van valami infó, hogy hogy oldották ezt meg Koreában? Vagy már beletörődtek ebbe?

  3. Csak mert akkor ezek a bossok talán még a governoroknál is komolyabb rákészülést igényelnek, és gondolom a loot is erősödik a ráfordítandó energia függvényében, csak ezek a bossok fixen x óránként csaphatóak lesznek.

  4. Nos ez egy nagyon jó kérdés. Egyrészt a world bossok – úgy néz ki – 2.0-tól tényleg wold bossok lesznek. Tehát nem arról fog szólni, hogy hajnal 2-kor fogja magát az X légió és 3 grouppal odarohan respawn timerre és leüti a boss-t. A két dramatahoz biztos, hogy ennél lényegesen több ember kell, ergo sokkal valószínűbb, hogy a boss spawnolásánál nem az lesz mint most (szépen csendben lecsapján), hanem nekiindul egy komoly recruit union szervezés.
    Más fontos tényező: A world boss igazából nem world boss. Mindkét Dramata bezárva van egy-egy barlangba, amibe csak úgy tudsz bejutni, ha előtte kifarmolod a kulcsot. Ez szintén erősíti azt, hogy a ninjázás helyett, inkább pickupolni kelljen az embereket, “Bárki jöhet akinek van kulcsa” alapon.

    Hogy a gyakorlatban ezek mennyire lesznek működő megoldások, arra várnunk kell a 2.0 megjelenéséig. Egyébként a world bossoknak sokkal nagyobb jelentősége lesz mint 1.5-ben.

  5. Wow, ez a kvesztlánc eléggé jól hangzik. Eléggé eléggé. Reméljük nem tökölnek _olyan_ sokat a fordítással.

  6. Szupi hogy lelőtted a poént…

  7. hmmm egyik fegyón sincs atk speed, gondolom az igazi ereje majd ebből fog adódni, ha azt megkapja

  8. Első gondolatra (gondolom nem egyedül vagyok 🙂 ), arra tippelnék, hogy a 2 wb-ből kell ua. a típust összekaparni és összerakni. Anno hallottam olyan pletykákat, hogy a 1h-es fegyvereket is lehet majd mergelni, de kétlem, hogy egy ilyen info nem 62es betűmérettel és/vagy vérvörös színnel szerepelt volna korábbiakban amennyiben lett volna erről hivatalos info. Mégis, arra tippelnék, hogy a 2wb ből kell és max nem a “vendor merge”-el lehet kapcsolni, hanem mondjuk 120kk-s quest (lsd. Catch a Dragon) vagy egy 50x repeat kill guardian deity és hozd el a szívét, ami persze killenként csak 1db esik amin majd az Unio marakodhat.
    Wb-k monopolizálása fogjuk rá, hogy megvan oldva. De, van egy olyan érzésem, hogy nem. Persze mondjuk 4×24 embert kiállítáni mondjuk csak egy nagy légió tud… mint akik most is farmolják a wb-okat… esetleg ugyan az lesz mint Bolvignál, azaz odamegy egy alliance tank-heal-dps és rázúz, aztán meg jön egy group 1 cleric 1 chanter 4 embertelen dps (vagy hack…) és amíg az alli foglalkozik az addokkal, szedi le a bossról a buffot és tankolja a ninja group szétdpseli és a végén kiszedi a lootot.
    Szvsz az egyetlen normális megoldás az lenne, hogy miután résztvett valaki a killben pontosabban az a formáció amelyik lootolta, kapna egy 1 hetes debuffot, ami a boss ellen -500% dmg és +500% dmg a bosstól. Emlékezzünk, hogy anno Krater is 1 allys volt szintben, most meg 1-2 group legyakja, ue. Bolvig, szóval lehet, hogy az az Unió helyettesíthető lesz lvl55 jól felszerelt 1 allyra.

  9. grakas: A fenti infó mely szerint union kell hozzá az a koreai testvéreinktől származik. Szóval ők már javában tolják lassan egy hónapja liveon a 2.0-át. Ráadásul ha megnézed a screenshotot, akkor ugye négy-öt darab lvl57-es öt pöttyös legendary nameplates balaur vigyázza a Dramata “álmát”. Akik feltételezhetően nem várják meg, míg egyesével megölitek őket. Szóval – és remélem igazam van – ide be van tervezve rendesen, hogy ne lehessen egy allival beütni a boss-t. Az sem utolsó szempont, hogy full lvl55-ös jó gearben játszó több alliból összeverbuvált unionok sem jutottak még csak a kill közelébe sem.
    Jahh ha már Bolvig: Bolvig és haverjai az 1.0-ás verziótól benne vannak a játékban, ők voltak az edeti world bossok, amikor még lvl45-ös volt a szint cap. Az 1.2-ővel a szint cap felment lvl50-re, így már logikus, hogy könnyebben tudja megölni őket két-három group.
    Ugyanez itt nem lesz igaz. Bár a szint cap tovább emelkedik most lvl55-re, viszont ezek a bossok lvl57-esek már eleve, szóval le merném fogadni, hogy nem lesz EZ-mode.

    Dramata fegyver összerakás/erősítés: Ahogy az Z irta fentebb a postban: A játékban sem a fegyverek párjanem található meg, sem az a fegyver ami keletkezne az egyesítés során. Jó időbe telt, de sikerült az összes eternal fegyvernek megtalálni a helyét, ennek értelmében bizton merjük állítani, hogy az 1.9-es adatfile és a koreai powerbook bejegyzések alapján ezek a fegyverek nem lesznek upgradelhetők/összeolvaszthatók a 2.0-ás content update-ben.

  10. wb: úgy legyen! 🙂 fályó látni (igen, kb ennyire 😛 ), hogy “world boss”-okat egy maréknyi csapat leveri. wbk legyenek igenis annyira tápak, hogy igazi népmegmozdulás legyen szükséges. Őszintén szólva divine fortot se nerfeltem volna, csak valahogy a bbbs ráhatást küszöböltem volna ki, hiszem 2.0 lvl55 cap-el ha nem is pikpak, de gondolom egyszerűbb ígyis úgyis beverni mint lvl50-es maxxal.

    Dramata fegyverek, csak úgy ne járjunk mint a “Master odella powder”-rel XD gondolom akkor majd várható valamikor egy 2.5 patch Koreában karácsonyi meglepinek, nálunk meg… 🙂

    3.0, lvl cap 60-ról van bármiféle információ Koreában? 😛

    (UI.: “…if you ever manage to find the other half…” ha valaha is sikerül megtalálni… XD bárhogyis lesz, tetszik ez a kis rejtélyesség, homály ^.^)

  11. Az az igazság, hogy csak az alap állapotot nézve ezek a fegyók nem erősek (pl book). Fusionölve már nem lenne rossz, de azért egy narancs legyen már elég powa önmagában is.. (Spec attk speedet hiányolom azért elég rendesen)

    meno: (OFF), írtam levélt plíz olvas 🙂

  12. grakas: Ennél már csak az eredeti koreai szöveg direkt fordítása a jobb, ami konkrétan így hangzik: “Somedays, you will found the…”
    Még jobban érzékeltetve, hogy ez nem most lesz 🙂

    darkspell: oks, nézem.

  13. “Somedays, you will found the…”
    epic LOL! XD

Comments are closed.