header image
 

Képeskönyv – Ötödik fejezet: 2.0 Part I

Mivel Menonak csökkent a blogra fordítható ideje, ezért mostantól kénytelenek lesztek némileg többet engem olvasgatni amíg fel nem fedezünk valami fantasztikus tehetséget akinek minden vágya hogy ide irogasson. A rossz hír az, hogy én nehezen írok arról ami nem érdekel, márpedig Aiont abbahagytam pár hónapja, a jó hír viszont az, hogy újra elkezdtem múlt héten mert kicsit fellelkesültem a 2.0-án. Ebből adódik hogy többnyire 2.0-ról fogok írkálni ami nem is probléma mert úgyse esett még olyan sok szó róla a blogon.

Így első nekifutásra nézzük át a patch notes kicsit részletesebben, több részre bontva, először kezdjük az első pontal:

Tartalom:

01. Environment
02. Environment – Gelkmaros
03. Instanced Dungeons – Haramel
04. Instanced Dungeons – Haramel Videó
05. Instanced Dungeons – Nightmare
06. Instanced Dungeons – Taloc’s Hollow
07. Instanced Dungeons – Udas Temple
08. Instanced Dungeons – Udas Undeground Temple
09. Instanced Dungeons – Udas Temple Setek
10. Instanced Dungeons – Debris of Abyss
11. Instanced Dungeons – Debris of Abyss Videók
12. Instanced Dungeons – Haramel Loot
13. Instanced Dungeons – Taloc’s Hollow Loot
14. Instanced Dungeons – Udas Temple Loot
15. Environment – Corrupted Underground City/Fortress Loot
16. Instanced Dungeons/Quests – The Weapons of Siel
17. Instanced Dungeons – Debris of Abyss Loot
18. Instanced Dungeons – Chantra Dredgion
19. Environment – Word Bosses – Omega
20. Environment – Word Bosses – Ragnarok
21. Environment – Word Bosses – Sematariux & Padmarashka
22. Environment/Quest/Abyss – Kaisinel/Marchutan Weapons

Environment

1. A Balaur anyaország Balaurea immár elérhető az Elyos és Asmodian erők számára.

Balaureaban két új régió található, Gelkmaros és Inggison, ez a két terület Tiamat a Balaur Lord irányítása alatt áll.Gelkmaros én Ingisson többnyire megtartotta a kataklizma előtti kinézetét de a Drana itt is nyomot hagyott és sok olyan terület alakult ki ahol a fizika törvényei nem teljesülnek.

  • A zónákban 51-es és attól nagyobb szörnyek lesznek.
  • A két új régió egyedi környezettel rendelkezik.
  • Az Elyos bázis Inggisonon, az Asmodian pedig Gelkmaroson lesz.
  • Minden régióban lesz 2 fortress és 4 artifact.
  • A repülésnek új szerepe lesz, minden zónában lesznek légáramlatok.

2. Bevezetésre kerültek a légáramlatok.

  • A légáramlatok természeti jelenségek amik a Balaur régiók különlegességei. A Daevak beléphetnek ezkbe a légáramlatokba és az áramlat irányába sodorja őket a szél.
  • A repülési idő nem csökkent miközben légáramlatban repülsz viszont nem is tudsz támadni és téged se tudnak megtámadni egy áramlatban.
  • Eltérő erejű légáramlatok vannak, a kékek az erősebbek és nem tudod őket elhagyni a végállomásig, a lilák a gyengébbek ezekből tetszés szerint kiszállhatunk.
  • Ha irányváltással hagyod el a a lila légáramlatot akkor szépen elkezdesz siklani, ha viszont ugrással akkor zuhanni kezdesz.

3. A Daevak immár használhatnak függőleges légáramlatokat és gejzíreket a felfelé mozgáshoz.

  • A játékosok magasan fekvő területekre juthatnak el függőleges légáramlatok, gejzírek és speciális légáramlatok segítségével.
  • Néhány gejzír/függőleges légáramlatot szörnyek torlaszolnak el amiket le kell győzni mielőtt használhatnánk őket.

  • A függőleges légáramlatokat úgy tudjuk használni ha átsiklunk felettük.
  • A gejzírek használatához álljunk rá és várjuk meg a kitörést.

4. [Elysea] Változások történtek így most már a szörnyek nem tudnak felmászni némely helyen Theobomos Labban.

5. [Elysea] Kijavították a bugot ami miatt a játékosok nem tudtak fáramászni Heiron egyes részein.

6. [Asmodae] Kijavították a bugot ami miatt Beluslan egyes részein rendellenesen működött a siklás.

7. [Reshanta] Felső abyssi fortress dungeonban immár újra átlátszó a fal ami eddig nem volt az.

8. Draupnir Caveben kijavították hogy egyes szörnyek nem használtak bizonyos képességeket.

9. Változások történtek hogy a játékosok ne tudjanak hosszab ideig Elysea, Asmodae és Abyss területén maradni.

  • Kiskeket immár nem lehet adott helyeken használni.
  • Spiritmasterek nem idézhetnek petet pár helyen.
  • A játékosok akik kiléptek vagy DCztek egyes területeken az Obelisk mellett fogják találni magukat ha belépnek.

Nos ez a patch notes első része, most nézzük meg kicsit részletesebben az egyes pontokat:

Balerina…Balauria, Balaureania…áhh szóval Ground Abyss

__Ahogy a loreból kiderül Ground Abyss Atreia egy viszonylag érintetlenül maradt része és mivel meglehetősen távol van az Aetherben gazdag Tower of Eternity romjaitól ezért itt nem fogjuk tudni használni a 100 milliós szárnyainkat (de azért jó hogy megvettük). A terület egyelőre a démoni sárkánykirály Gaav Tiamat uralma alatt áll akinek a képéről nekem mindig vicces dolgok jutnak az eszembe elvégre…

…ül egy “tórnon” és valami folyik ki alóla amit elég sokmindennek lehet nézni, lehet kicsit bepánikolt hogy jövünk, vagy esetleg a hónapnak az a bizonyos része van, nem tudom balauroknál ez hogy megy.

A patch notes érdekes módon csak két területet emleget, Inggisont és Gelkmarost de mint tudjuk még lesz a két területet összekötő zóna Silentera Canyon is de arra majd visszatérek a pvp résznél. Cori anno csinált egy térképet a jobb átláthatóság kedvéért amit most újra felhasználnék…

… azzal a kis megjegyzéssel hogy mintha Silentera Canyon az egyel lejebbi sötétebb kráter lenne de igazság szerint teljesen mindegy.

Mint azt már Meno említette Ground Abyssra csak level 50-en lehet belépni ugyanis csak ezen a szinten tudjuk felvenni a belépő questeket:

Túl sok dolgunk nincs a questben, kis beszélgetés, felszállás a hajóra aztán irány az új terültet ahol azt tapasztaljuk hogy éppen szar van a palacsintában amit egy látványosabb átvezető mutat be nekünk…

…hát még ha lenne is némi FPSe az úriembernek aki felvette a jelenetet. A videó azzal ért véget hogy megérkeztünk  Inggison Fortressbe amit az alábbi térkép bal oldalán találunk…

…ez lesz a kiinduló pont, a térképen lévő nevek változhatnak de valahogy el kellett őket neveznem hogy beszélni tudjak róluk.

Peunoe Valley

52-es terület, nekünk kell rájönni mik a területen található furcsa tornyok amik közelében még a növények is kipusztulnak…

Kaspar Forest

Kaspar Forest szintén 52-es terület, mivel az erdő története szorosan kapcsólodik a területre hullot Tower romokkal (az itt található Taloc’s Hollow instance is ehhez kapcsolódik) ezért itt jelentősebb mennyiségű Aether is összegyűlt amit mi szépen szedegetni is tudunk.

Tears of the Dragon Valley

53-54es mobokat találunk ezen a területen, mivel az én rovar útálatom 8 láb fölött egyre erősödik ezért különösen örülök hogy a föld alól fognak majd százlábúak törékeny testemre ugrani.

Red Drana Farm

Level 54-es terület, a nevétől eltérően inkább lila lesz minden, csak az úgy kevésbé menő hogy Purple Drana Farm.

Inggison Outpost

Lehet hogy tévedek de ha esetleg nem akkor itt fog spawnolni Kaisinel’s agent Vielle amennyiben az Elyos mind a két Gelkmarosi fortresst uralja, de erről még később lesz szó.

Fallen Sky Fort

Elérkeztünk első komolyabb elite területünkre ahol 53-54es mobok találhatóak, valószínűleg sokat fogunk errefelé grindelgetni, kész szerencse hogy az ellenfél oldalon feltűnő hölgyek kellemesebb látványt fognak nyújtani mint a Krallok.

Primeval Forest

Szintén elite terület de immár 55-ös mobokkal, elég fontos extract vitality húzó hely lesz mivel sok új nyersanyag lesz errefelé.

Ager Crater

54-55ös terület, kétség kívül a legfontosabb nevezetessége az Altar of Greed nevű fortress.

Hanareukandeu Plains

55ös moboknak és az Ancient Dragon Temple névre keresztelt erődnek plusz magának Hanareukandeu városának ad otthont ez a fennsík.

Hanareukandeu

Az előbb említett fennsikhoz tartozó Balaur város ahol 55-ös elite mobok várnak ránk nagy tömegben.

__Az a roppant kellemetlen helyzet állt elő hogy kicsit kifutottam az időből és választanom kellett hogy vagy megcsinálom Gelkmarost de akkor vasárnap/hétfő környékén rakom ki a postot, vagy kihagyom mert az úgyis bohóc Asmo terület és akkor készen leszek időben, láthatóan én az utóbbi mellett döntöttem, ha mégis kiváncsi a nép mi vár az Asmokra akkor mikor hazaértem vasárnap/hétfő körül bepótolom Gelkmarost.

Szelek szárnyán…

Mivel meglehetősen jól részletezi a légáramlatok tulajdonságait a patch notes ezért nem maradt más hárta hogy megnézzük őket működés közben, először lássuk az ingame windstream tutorialt amiben egy lila légáramlatban utazunk egy darabig majd egy adott helyen elhagyjuk azt szépen glideolva.

A légáramlatok jó helyen való elhagyásával eljuthatunk érdekes/fontos helyekre, az alábbi képen pl egy vendor helyét jelzi akihez csak a légáramlat elhagyásával juthatuk el.

A második videóban meg egy kék légáramlatot láthatunk amit nem tudunk elhagyni egészen addig még a végére nem értünk.

Álljunk gejzírre mert az remek ötlet…

Igazából ezen sincs mit magyarázni, a kapcsolódó tutorial videóból tökéletesen érthető az egész.

Az instance résznél majd megint előkerül a dolog pl Taloc’s Hollownál ahol egy ügyesen álcázott updraftot kell meglovagolni a boss eléréséhez.

4-9

A bugfixeken nincs igazán mit magyarázni, a kiskes részről pedig egyelőre nincs sok információm, viszont nyilván az Elysea rész Asmokra vonatkozik, az Asmodae rész Elyosokra és az Abyss pedig Ground Abysson az ellenség térfelére. Eddig is voltak megkötések hogy hová lehet kisket rakni nem tudom ezen mennyit változtattak, lehet megoldották hogy most már ne lehessen felrakni a francba a hegyekbe ahová alig lehet felmászni (én oda szoktam muhaha) vagy pedig a fortressekre vonatkoznak mert a 4 új fortressben mkötött lesz a dolog lehet bevezették a régi fortressekre is. Viszont ezt a spiritmasteres dolgot így ebben a formában nem értem hogy mire jó.

Nos így hirtelen ennyi lett volna a patch notes első része, legközelebb az instanceokról lesz szó (vagy pótolom Gelkmarost ha hiányoljátok).

~ by baaldroth on .

Aion

4 Responses to “Képeskönyv – Ötödik fejezet: 2.0 Part I”

  1. Hát engem személy szerint érdekelne Gelkmaros.

  2. Aha,dettó..

  3. Hááát hmm.

  4. Ilyen használd a gelyzíreket az eljuáshoz asmo oldalon van egy questbe beleépítve. Konkrétan 1 kalózhajóra kell átügyeskedni magad ezzel a módszerrel Brusthoninban. Vicces quest, ha jóban vagy a gelyzírekkel és nem fújnak rád, megfulladsz szépen a mélyvízben 😀

Comments are closed.